fbpx
NaslovnicaGlavna vijestIbrahimović: Politička dešavanja potvrdila ispravnost naše ideje o manjinskoj vladi

Ibrahimović: Politička dešavanja potvrdila ispravnost naše ideje o manjinskoj vladi


Podgorica, (MINA) – Politička dešavanja i kriza trenutne većine potvrdili su ispravnost koncepta manjinske vlade koju bi činile partije manjina, Ura i Demokrate koji je Bošnjačka stranka (BS) predložila odmah poslije izbora prošle godine, kazao je predsjednik BS-a Ervin Ibrahimović.

Ibrahimović je u intervjuu Pobjedi kazao i da su se predstavnici manjinskih partija prije potpisivanja Sporazuma o saradnji sa Urom, Socijalističkom narodnom partijom i Civisom, nekoliko puta sastajali sa potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem.

On je istakao da nikada tema tih razgovora nijesu bila kadrovska pitanja i učešće BS u aktuelnoj Vladi, već način kako sačuvati građanski koncept države i evropske integracije.

Ibrahimović je rekao da Memorandum o saradnji prevashodno ima za cilj pomirenje i okupljanje demokratskih i proevropskih snaga u Crnoj Gori.

Na pitanje je li razgovarano u opoziciji da li će i kada procesuirati novu inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi, Ibrahimović je odgovorio da tako ozbiljne inicijative treba da prati i ozbiljnost u njenoj pripremi i realizaciji.

On je kazao da je izvjesno je da će ova “neozbiljna vlada vrlo brzo pasti, ali da taj proces treba da prati i raspoloženje kod građana”.

“To jest da građani koji su glasali za promjene, a tu mislim prije svega na glasače Ure i donekle Demokratske Crne Gore, budu jasni da su nezadovoljni radom ove vlade i da traže promjene da li kroz formiranje neke druge vlade ili održavanje vanrednih parlamentarnih izbora”, naveo je Ibrahimović.

On smatra da je trenutno velika većina građana vidno razočarana i nezadovoljna potezima i učincima ove vlade i da je pitanje je trenutka kada će to svoje nezadovoljstvo javno ispoljiti.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije