fbpx
NaslovnicaCrna GoraFormirana Komisija za analizu rezultata bezbjednosnog sektora na Cetinju

Formirana Komisija za analizu rezultata bezbjednosnog sektora na Cetinju

Podgorica, (MINA) – Biro za operativnu koordinaciju (BOK) donio je danas Odluku o formiranju Komisije za analizu rezultata operativnog usklađivanja organa obavještajno-bezbjednosnog sektora, u vezi sa prethodnim događajima na Cetinju, saopšteno je nakon sjednice tog tijela.

Sjedicom BOK-a predsjedavao je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, a na njegov poziv prisustvovali su joj i ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović i vršilac dužnosti vrhovnog državnog tužioca Dražen Burić.

Sjedici su, na poziv Abazovića, prisustvovali i vršilac dužnosti pomoćnika direktora za Sektor za finansijsko-obavještajne poslove Saša Mašković i savjetnik potpredsjednika Vlade za nacionalnu bezbjednost Miodrag Laković.

Burić je, kako je saopšteno, prvi izvijestio o aktivnostima koje preduzima Tužilaštvo u vezi događaja na Cetinju, a nakon njega su svoj osvrt imali i Brđanin i direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Vukšić.

“Donesena je Odluka o formiranju Komisije za analizu rezultata operativnog usklađivanja organa obavještajno-bezbjednosnog sektora, vezano za prethodne događaje na Cetinju”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su Brđanin, Vukšić i Burić izvijestili Abazovića o događajima na Cetinju, radnjama koje su preduzete i koje će bit preduzete do naredne sjednice Biroa.

Sjednici su prisustvovali i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Milutin Đurović, vršilac dužnosti direktora Uprave prihoda i carina Aleksandar Damjanović, kao i vršioci dužnosti generalnog direktora Obavještajno-bezbjednosnog direktorata Ministarstva odbrane i generalnog direktora direktorata za bezbjednosno-nadzorne poslove Ministarstva unutrašnjih poslova, Todor Goranović i Petar Koprivica.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije