fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐurović: Crna Gora će uskoro napraviti iskorak ka EU

Đurović: Crna Gora će uskoro napraviti iskorak ka EU

Podgorica, (MINA) – Crna Gora je svjesna unutrašnjih problema sa kojima se trenutno suočava i uskoro će napraviti iskorak u pravcu pridruživanja Evropskoj uniji (EU), poručila je predsjednica Skupštine Danijela Đurović.

Ona je, na digitalnoj inauguraciji parlamentarne dimenzije švedskog predsjedavanja Savjetu EU, istakla da je od izuzetnog je značaja da i u novonastalim geopolitičkim okolnostima Švedska i ostale članice EU zadrže pravilnu percepciju važnosti politike proširenja.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Đurović je naglasila da je budućnost Crne Gore u Evropskoj uniji.

Ona je rekla da skoro 80 odsto građana Crne Gore žele biti dio EU, zbog čega članstvo Crne Gore u EU ne smije biti dovedeno u pitanje, posebno imajući u vidu očekivanja građana, zapadnih partnera, ali i dešavanja na tlu Evrope.

“Ona je uvjerila učesnike ovog događaja da smo svjesni unutrašnjih problema sa kojima se trenutno suočavamo, te da će Crna Gora uskoro napraviti iskorak u pravcu pridruživanja EU i ponovo postati pozitivna priča u Briselu, Stokholmu i ostalim evropskim prijestonicama”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je domaćin inauguracije bio predsjednik švedskog parlamenta Andreas Norlen, a učesnici predsjednici parlamenata država članica i zemalja kandidata za članstvo u EU.

“Četiri ključna prioriteta tokom švedskog predsjedavanja biće bezbjednost i jedinstvo, konkurentnost, zelena i energetska tranzicija i demokratske vrijednosti i vladavina prava”, kazali su iz Skupštine.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Elektroprivreda maksimalna i nakon četvrtog kola

Podgorica, (MINA) - Šahisti Elektroprivrede zadržali su maksimalan učinak i nalaze se na čelu...