fbpx
NaslovnicaGlavna vijestCrna Gora od dolaska ove vlasti izgubila bitku sa pandemijom

Crna Gora od dolaska ove vlasti izgubila bitku sa pandemijom

Podgorica, (MINA) – Crna Gora je od dolaska aktuelne vlasti u potpunosti izgubila bitku sa pandemijom koronavirusa, čemu svjedoče zvanični parametri i faktičko stanje u državi, smatraju u Demokrastkoj partiji socijalista (DPS).

Iz te partije su kazali da, nakon više poziva ministarki zdravlja Jeleni Borovinić Bojović da se u vremenu kada Crna Gora obara crne rekorde ne bavi prizemnim politikanstvom, ona uporno nastavlja sa tom istom praksom.

„Njena konstatacija da je epidemija značajno bolje praćena prošle godine nego 2020. posebno izaziva gnijev kod brojnih građana koji su izgubili bližnje svoje. Na ovaj način Borovinić Bojović demonstrira i krajnje nepoštovanje prema samim žrtvama“, ocijenili su iz DPS-a.

Iz DPS-a su dodali da je njeno poređenje broja urađenih testova prošle godine u odnosu na 2020. godinu suvislo, taman koliko i poređenju broja vakcinisanih u 2020. kada vakcina nije postojala, sa prošlom godinom kada su sve države na svijetu masovno imunizirale.

Oni su dodali da je isto tako licemjerno upoređivanje broja turista iz 2020. i prošle godine, kojem pribjegava aktuelna vlada.

Iz DPS-a su ocijenili da svi ti kvazistatistički podaci samo služe za obmanjivanje javnosti i sakrivanje činjenice da su učinci ministarke i nevakcinisanog premijera u borbi protiv koronavirusa katastrofalni.

„Crna Gora je od dolaska ove vlasti u potpunosti izgubila bitku sa pandemijom, čemu svjedoče zvanični parametri i faktičko stanje u našoj državi“, ocijenili su iz DPS-a.

Prema njihovim riječima, Borovinić Bojović je davno trebala da podnese ostavku, i da spriječi posljedice na koje su upozoravali, a koje su pogubne po zdravlje građana i ekonomiju države.

Umjesto toga, kako su kazali iz DPS-a, ona je svaki apel doživljavala kao atak na nju, pokazujući na taj način krajnju bezobzirnost i bezosjećajnost.

„Svaki novi dan ove Vlade i njenih nesposobnih a sujetnih ministara, je novi nivo degradacije svih segmenata društva, a što je najtragičnije, i novi broj izgubljenih života građana“, dodali su iz DPS-a.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Real nakon jedanaesteraca eliminisao Mančester siti, u polufinalu sa Bajernom

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri madridskog Reala i Bajerna iz Minhena biće rivali u polufinalu...

SC Derbi u finalu