fbpx
NaslovnicaCrna GoraDNP jednoglasno podržao sporazum o formiranju vlade

DNP jednoglasno podržao sporazum o formiranju vlade

Podgorica, (MINA) – Predsjedništvo Demokratske narodne partije (DNP) jednoglasno je podržalo sporazum o parlamentarnoj podršci i konstituisanju 44. Vlade i 28. saziva Skupštine, saopštili su iz te stranke.

Navodi se da je tom odlukom DNP još jednom pokazao državnički karakter i, bez obzira na dug i iscrpljujući pregovarački proces, pokazao da im nikad nijesu bile primarne funkcije u ideološkom i političkom djelovanju što, kako su kazali, potvrđuje i koalicioni sporazum.

„Ostajući privrženi svom programu i uvjerenju, očekujemo da ćemo dati puni doprinos napretku i društvenoj koheziji naše države“, kaže se u saopštenju DNP-a objavljenom na Fejsbuku /Facebook/.

Iz te partije su rekli da vjeruju da je vrijeme podjela i vještačkih tenzija daleka prošlost, i da svima treba da bude cilj Crna Gora – građanska država u Evropskoj uniji.

Kako se dodaje, DNP je spreman da u tom procesu da puni doprinos.

„Istovremeno iskazujemo zadovoljstvo i ponos što je upravo lider DNP-a Milan Knežević predvodio izbornu listu Za budućnost Crne Gore koja će participirati u vladi i čiji će kandidat Andrija Mandić biti izabran za predsjednika Skupštine“, navodi se u saopštenju.

Iz DNP-a su rekli da je Predsjedništvo na današnjoj sjednici donijelo i odluku da treći kongres stranke bude održan 23. decembra.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Zaplijenjeno preko 300 kilograma rezanog duvana

Podgorica, (MINA) – Crnogorska granična policija zaplijenila je više od 300 kilograma (kg) rezanog...