fbpx
NaslovnicaGlavna vijestDanas protest ispred Skupštine

Danas protest ispred Skupštine

Podgorica, (MINA) – Građanski protest zbog, kako su kazali organizatori, ustavne, ekonomske i socijalne anarhije u Crnoj Gori, biće održan danas na platou ispred cronogorske Skupštine.

Građani će sa protesta, koji će biti organizovan pod sloganom Ima nas, zahtijevati organizovanje prijevremenih parlamentarnih izbora i povlačenje iz procedure prijedloga Zakona o predsjedniku.

Iz Foruma slobodnih građana Luča kazali su da niko više nema pravo da ćuti i ostane nijem na ustavnu, ekonomsku i socijalnu anarhiju u Crnoj Gori.

“Pozivamo sve pojedince, grupe građana, udruženja i političke subjekte da iskažu svoj stav i da se uključe u zajedničko vaninstitucionalno i institucionalno djelovanje”, poručili su iz Foruma Luča.

Oni su naveli da u Skupštini ne postoji vrijednosna većina koja vjeruje i bori se za evropsku budućnost Crne Gore, a da pravno nasilje iskazano kroz ignorisanje potpuno jasnih ustavnih normi, uzrokuje pravnu nesigurnost građana i društva u cjelini.

Protest su podržali Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate Crne Gore, Socijaldemokratska partija, Liberalna partija.

Protest je podržao i predsjednik Milo Đukanović.

“Podrška protestnom skupu čiji je cilj vraćanje kredibiliteta i legitimiteta institucijama i zaštita Crne Gore”, kazao je Đukanović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije