fbpx
NaslovnicaCrna GoraVulin: U Crnoj Gori problem sve što je srpsko

Vulin: U Crnoj Gori problem sve što je srpsko

Beograd, (MINA) – U Crnoj Gori je problem sve što je srpsko, ocijenio je ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, povodom zabrane oficirima iz njegove pratnje da u Crnu Goru uđu u uniformama.

Vulin je danas predvodio delegaciju Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, koja je u Rovcima kod Kolašina položila vijenac na spomenik Pavlu Bulatoviću, ministru odbrane SR Jugoslavije, ubijenom prije 20 godina u Beogradu.

Crnogorski ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović kazao je ranije danas da je delegaciji Srbije, koju je predvodio Vulin, dozvoljeno da uđe u Crnu Goru, i da se vojne uniforme koriste samo prilikom posjete spomenicima od državnog značaja.

Vulin je, kako prenosi Tanjug, kazao da se sve što se desi u Hrvatskoj, prije ili kasnije desi i u Crnoj Gori, i dodao da su tako i u Hrvatskoj zabranjivali sprskim kadetima da dođu u uniformama i odaju poštu jasenovačkim žrtvama.

“Nijesam siguran da neka druga vojska u Crnu Goru ne bi mogla da uđe u uniformama, da ne bi mogla da se pojavi ovdje, ali izgleda, kad je srpska, onda je ona problem, i sve što je srpsko uvijek je problem”, rekao je Vulin.

On je, komentarišući izjavu Darmanovića, kazao da je srpsko Ministarstvo odbrane još u petak od nadležnog crnogorskog ministarstva tražilo odgovarajuću dozvolu.

Kako je naveo, u ponedeljak, oko 14 sati i 30 minuza, rečeno im je da je sve u redu i da će biti onako kako su tražili.

„A onda su, oko 21 sat i 30 minuta, pozvali našeg ambasadora da mu kažu da sve može, ali da baš uniforma ne može. Na pitanje našeg ambasadora zašto, dali su odgovor da tako kaže Ministarstvo kulture. Evo, drago mi je da smo saznali zašta služi Ministarstvo kulture u Crnoj Gori i saznali smo da je, izgleda, sve što je srpsko ovde problem“, naglasio je Vulin.

On je kazao da vjeruje „da su se nadali da zbog toga delegacija neće doći, da će odustati od puta“.

“Mi smo hteli da dođemo, da budemo sa srpskim narodom, da podsjetimo na našeg ubijenog prijatelja i našeg ubijenog sunarodnika Pavla Bulatovića i zato smo došli“, rekao je Vulin i poručio da će doći uvijek da budu „sa svojim narodom”.

Najčitanije