fbpx
NaslovnicaCrna GoraU nikšićkoj bolnici sedam pacijenata životno ugroženo

U nikšićkoj bolnici sedam pacijenata životno ugroženo


Nikšić, (MINA) – U nikšićkoj Opštoj bolnici liječi se 87 pacijenata od virusa korona, od kojih su sedam u Intenzivnoj njezi životno ugroženi, a ostali su stabilno, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

Direktor Opšte bolnice, Ilija Ašanin, kazao je da je i pet ljekara i 13 medicinskih sestara iz te zdravstvene ustanove kovid pozitivno i da se svi dobro osjećaju.

“Radimo kao kovid bolnica i svakodnevno se pregleda od 60-70 pacijenata, a raspolažemo trenutno sa 13 kreveta. Po nalogu Kriznog štaba oslobodili smo i Odjeljenje ortopedije na kome je 19 kreveta, a ukoliko zatreba na raspolaganju biće i ORL odjeljenje”, rekao je Ašanin na konerenciji za novinare.

Prema njegovim riječima, nema ograničenja za bolničko liječenje za pacijente kojima je to neophodno.

”Protekle sedmice prebacili smo 20 lakših pacijenata u Klinički centar, a lakše oboljeli smještaju se i u Specijalnu bolnicu za pluće bolesti u Brezoviku, kako bi se rasteretila naša bolnica, jer je Nikšić, sa Beranama i Podgoricom, sa najviše oboljelih u Crnoj Gori”, naveo je Ašanin.

Kako je istakao, radi se u duplim smjenama i jedan broj glavnih sestara sa drugih odjeljenja angažovan je u Opštoj, sada kovid bolnici, dok po dogovoru svakodnevno u pomoć dolazi po jedan ili dva ljekara specijalista, kako bi sve ustanove normalno funkcionisale u sistemu crnogorskog zdravstva.

Ašanin je ponovo pozvao da se poštuju mjere, kako Nikšić ne bi bio u epidemiološkoj situaciji u kojoj se sada nalazi.

Najčitanije