fbpx
NaslovnicaCrna GoraSvi učesnici izbora da doprinesu smirivanju tenzija

Svi učesnici izbora da doprinesu smirivanju tenzija

Podgorica, (MINA) – Socijaldemokratska partija (SDP) pozvala je nosioce svih izbornih lista u Nikšiću da zajedno doprinesu smirivanju tenzija i pomognu da lokalni izbori koji, kako su naveli iz te partije, svakako neće biti praznik demokratije, bar proteknu mirno i dostojanstveno.

Nosilac liste „SDP – Srcem za Nikšić“, Željko Nikolić, kazao je da Nikšićani danima svjedoče ekscesima čiji su vinovnici, nažalost, najčešće mladi ljudi.

„Trovanje naše omladine zarad jedne izborne kampanje nedopustivo je i sramno“, istakao je Nikolić.

Prema njegovim riječima, umjesto da mediji izvještavaju o različitim viđenjima rješavanja komunalnih ili ekonomskih problema, odnosno kredibilitetu onih koji nude rješenja, „glavni sadržaji iz kampanje su naši međusobni sukobi“.

„Namjerno kažem naši, jer Nikšić, koliko god se ne slagali – jesmo svi mi“, kazao je Nikolić.

Kako je naveo, bolji život u Nikšiću bi svima morao biti smisao bavljenja politikom, i tako se svi moraju ponašati.

„Nemojmo da u kampanji uradimo nešto što će nas onemogućiti da u Nikšiću živimo kao do sada. To ne samo da nije interes bilo kog Nikšićanina, već najiskrenije vjerujem nije ni interes bilo koje partije u Nikšiću“, poručio je Nikolić.

To, kako je kazao, može biti interes samo nekog ko Nikšić vidi kao plijen, „i protiv toga se moramo boriti, odakle god takvi dolazili“.

„I zato pozivam sve nosioce izbornih lista da zajedno pošaljemo istovjetnu poruku građanima da, uprkos najkrupnijim neslaganjima, svi želimo smirivanje tenzija i osuđujemo svaki oblik nasilja navodno upotrijebljen u cilju onih vrijednosti za koje se mi politički borimo“, kazao je Nikolić.

On je pozvao i nadležne organe da pod hitno otkriju sve vinovnike jučerašnjih incidenata i napada na građane Nikšića i time doprinesu stabilizaciji situacije u tom gradu.

Najčitanije