fbpx
NaslovnicaCrna GoraSvevremena simbolika Uskrsa jača vjeru u suštinske životne vrijednosti

Svevremena simbolika Uskrsa jača vjeru u suštinske životne vrijednosti

Podgorica, (MINA) – Katolička crkva je oduvijek doprinosila skladu multietničkog i multikonfesionalnog života i to čini i danas kroz brigu o dobru čovjeka i Crne Gore kao istinski građanske države, kazao je crnogorski predsjednik Milo Đukanović.

On je čestitao Uskrs nadbiskupu barskom Roku Đonlešaju, biskupu kotorskom Ivanu Štironji, sveštenstvu i svim pripadnicima katoličke vjeroispovjesti, uz najbolje želje za napredak katoličke zajednice i ličnu i porodičnu sreću.

Đukanović je naveo da svevremena simbolika praznika Hristova uskrsnuća kroz žrtvu podnijetu zarad dobra čovječanstva snaži vjeru u suštinske životne vrijednosti mira i tolerancije, pravde i zajedništva, uzajamnog povjerenja i razumijevanju među ljudima i narodima.

„Katolička crkva je kao neodvojivi dio našeg vjekovnog trajanja oduvijek davala poseban doprinos skladu multietničkog i multikonfesionalnog života“, rekao je Đukanović.

To, kako je kazao, čini i danas kroz brigu o dobru čovjeka i dobru Crne Gore, kao istinski građanske države.

„Uvjeren sam da ćemo zajedno nastaviti da i nadalje istrajno svojim pregnućima doprinosimo opštem napretku društva slobode, moralnih i etičkih vrijednosti, sveukupne harmonije i jednakih šansi kome težimo tokom svoje cjelokupne istorije“, navodi se u čestitki.

Najčitanije