fbpx
NaslovnicaCrna GoraŠkolski čas trajaće 30 minuta

Školski čas trajaće 30 minuta

Podgorica, (MINA) – Školski čas u Crnoj Gori, tokom pandemije koronavirusa, trajaće 30 minuta, odlučilo je Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta (MPNKS).

Nakon drugog sastanka Radne grupe za organizaciju i praćenje vaspitno-obrazovnog procesa u periodu trajanja pandemije COVID 19, saopšteno je i da će predškolske ustanove vaspitno-obrazovni rad realizovati kao i do sada.

U saopštenju se navodi da će školski čas trajati 30 minuta, a nastavni planovi i programi će biti jedinstveni i prilagođeni tom trajanju.

“Pauza između časova trajaće najmanje pet minuta, a trajanje malog i velikog odmora biće produženo u skladu sa mogućnostima škola”, kaže se u saopštenju.

Iz MPNKS saopšteno je da je na ulazu u školu obavezno mjerenje temperature i dezinfekcija ruku.

“Nošenje maski je stroga preporuka Instituta za javno zdravlje i Ministarstva, ali MPNKS ne može vratiti iz škole nijedno dijete koje ne nosi masku, zbog njihovog zakonskog prava na obrazovanje”, kaže se u saopštenju.

Iz MPNKS preporučuju organizovanje što većeg broja časova i nastavnih aktivnosti na otvorenom prostoru, u skladu sa prostornim, kadrovskim i ostalim kapacitetima škola i vremenskim uslovima.

“Za djecu sa smetnjama u razvoju koja su onemogućena da redovno pohađaju nastavu, biće organizovana online nastava, a nastavni materijal će im se dostavljati na kućnu adresu”, kaže se u saopštenju.

Iz MPNKS poručuju da su sve škole dužne da poštuju uputstva.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije