fbpx
NaslovnicaCrna GoraSaradnjom do kvalitetne realizacije obaveza iz izbornih zakona

Saradnjom do kvalitetne realizacije obaveza iz izbornih zakona

Podgorica, (MINA) – Dobrom saradnjom Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i Državne izborne komisije (DIK) obaveze iz izbornih zakona biće realizovane na kvalitetan način, ocijenjeno je sastanku predstavnika te dvije institucije.

Sastanak je, kako je saopšteno iz MUP-a, organizovan povodom obaveza koje proizilaze iz izbornih zakona, a za čiju su realizaciju zaduženi taj Vladin resor i DIK.

Državni sekretar Dragan Pejanović rekao je da je formiran Tim za praćenje realizacije obaveza MUP-a koje proizilaze iz izbornih zakona

On je istakao da Tim djeluje ažurno i proaktivno u cilju blagovremenog i kvalitetnog sprovođenja svih aktivnosti neophodnih za lokalne izbore koji biti održani u Tivtu 5. aprila.

Tim, kojim rukovodi Pejanović, ima zadatak da prati, usmjerava i organizuje realizaciju obaveza.

Predsjednik DIK-a Aleksa Ivanović kazao je da se sve aktivnosti u okviru nadležnosti Komisije realizuju u skladu sa predviđenim rokovima i utvrđenom dinamikom.

„Na sastanku je konstatovano da će se dobra saradnja i komunikacija dvije institucije nastaviti i u narednom periodu, a predstavnici su iskazali spremnost za dalji angažman u cilju unapređivanja saradnje i jačanja transparentnosti i sinhronizacije rada“, navodi se u saopštenju.

Najčitanije