fbpx
NaslovnicaCrna GoraRezidentima još šest država od sjutra dozvoljen ulazak u Crnu Goru

Rezidentima još šest država od sjutra dozvoljen ulazak u Crnu Goru


Podgorica, (MINA) – Rezidenti Azerbejdžana, Bjelorusije, Kanade, Rusije, Ukrajine i Zimbabvea od sjutra mogu slobodno da uđu u Crnu Goru, odlučilo je Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT).

NKT objavilo je novu listu država čiji rezidenti od sjutra mogu slobodno da ulaze u Crnu Goru, bez dodatnih ograničenja.

“Na listu su dodati Azerbejdžan, Bjelorusija, Kanada, Rusija, Ukrajina i Zimbabve”, navedeno je na Twitter nalogu Vlade.

Na snazi je i dalje niz mjera za suzbijanje i sprečavanje širenja koronavirusa, kao što su obaveza nošenja zaštitnih maski na otvorenom i zatvorenom prostoru u cijelom Crnoj Gori, poštovanje fizičke distance i ograničenje okupljanja u zatvorenom i na otvorenom prostoru.

Okupljanje osoba ograničava se na maksimalno 40 osoba na otvorenim javnim mjestima, a na 20 na zatvorenim, uz obavezu poštovanja fizičke distance od najmanje dva metra.

U Crnoj Gori zabranjeni su politički skupovi na otvorenim javnim mjestima, kao i prisustvo gledalaca na sportskim događajima.

Zabranjeni su vjerski skupovi na otvorenim javnim mjestima, osim na površinama pripadajućih vjerskih objekata.

Jedna od mjera donijetih radi sprečavanja širenja infekcije odnosi se na zabranu primanja saučešća, a sahrane se obavljaju isključivo u užem krugu porodice.

Zabranjeni su i privatni skupovi, kao što su svadbe, maturske večeri, rođendani.

U Crnoj Gori zabranjene su posjete osobama koja se nalaze na bolničkom liječenju u zdravstvenim ustanovama i onima koje su smještene u ustanovama socijalne i dječje zaštite.

Zabranjene su posjete pritvorenim osobama i onima koje se nalaze na izdržavanju kazne zatvora u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, osim advokatima i sudskim vještacima po odluci suda.

Jedna od mjera odnosi se i na zabranu rad noćnih klubova/barova i diskoteka.

Rad ugostiteljskih objekata, uključujući one na kupalištima i plažama, ograničava se od šest do 24 sata.

Zbog sitaucije izazvane koronavirusom prekinut je obrazovno-vaspitni rad u javnim i privatnim obrazovno-vaspitnim ustanovama, kao i u predškolskim ustanovama.

Najčitanije