fbpx
NaslovnicaCrna GoraRasvijetljeno više slučajeva paljenja vozila Vijesti

Rasvijetljeno više slučajeva paljenja vozila Vijesti


Podgorica, (MINA) – Policija i Tužilaštvo uspjeli su da rasvijetle više krivičnih djela podmetanja požara na vozilima nezavisnog dnevnika Vijesti iz 2011. i 2014 godine i uhapse dvije osobe, saopštio je načelnik Centra bezbjednosti Podgorica Milovan Pavićević.

On je kazao da su rasvijetljena tri slučaja iz jula i avgusta 2011. i jedan iz 2014, u kojima je oštećeno pet vozila vlasništvo ND vijesti.

“Uhapšene dvije osobe koja su nesporedno učestvovale u izvršenju krivičnog djela izazivanja opšte opasnosti, a jedna osoba se potražuje za izazivanje opšte opasnost putem podstrekavanja”, rekao je Pavićević na konferenciji za novinare.

On je naveo da su rasvjetljavanjem ovih krivičnih djela policija i tužilaštvo još jednom potvrdili koliko im je važna bezbjednost novinara i imovine medija.

Državni tužilac i zamjenik rukovodioca Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, Miroslav Turković, kazao je da su podnijete krivične prijave protiv uhapšenih, kao i protiv treće osobe koja je u bjekstvu.

“U ODT-u se trenutno obavlja saslušanje lica koja su uhapšena, nakon čega će tužilac donijeti odluku”, kazao je Turković.

Najčitanije