Naslovnica Crna Gora Rakočević uslovio podršku Stankoviću

Rakočević uslovio podršku Stankoviću

Podgorica, (MINA) – Član Tužilačkog savjeta Velimir Rakočević kazao je da je na današnjoj sjednicie dao uslovnu podršku za izbor Ivice Stankovića za vršioca dužnosti vrhovnog tržavnog tužioca (VDT).

Rakočević je novinarima nakon sjednice Savjeta kazao da je dao rok od tri mjeseca da se ispitaju sve optužbe koje je iznio odbjegli biznismen Duško Knežević, i da će, ako se to pitanje ne dovede do kraja, tražiti razrješenje VDT-a.

„Prije samog glasanja sam tražio da se ta podrška uslovi. Dao sam rok od tri mjeseca da bi se istraga sveobuhvatno i efikasno okončala, i da bi se sve sumnje izbjegle o eventulanoj involviranosti bilo kog od tužilaca“, naveo je Rakočević.

On je rekao da je tražio i da se odmah raspiše konkurs za izbor VDT-a.

„Ako se ove stvari ne dovedu do kraja, ja ću lično za tri mjeseca tražiti razrješenje VDT-a”, poručio je Rakočević.

On ipak smatra da se još uvijek ne može govoriti o postojanju kredibilnih dokaza koji bi upućivali na osnovanu sumnju da je neko od državnih tužilaca uključen u krivična djela.

“Ja prvi kad se uvjerim da postoje dokazi za nekog od tužilaca, ja ću kao član Tužilačkog savjeta preuzeti mjere iz svoje nadležnosti”, naveo je Rakočević.

On je podsjetio da je Stanković bio jedini kandidat na vršioca dužnosti VDT-a.

Rakočević ističe i da ne postoji rok do kojeg bi moglo trajati v.d. stanje, jer to zakon nije predvidio.

“Zavisno od rezultata istrage, niko neće biti amnestiran, i svi će ponijeti svoj dio odgovornosti. U svakom slučaju ovo je uslovna podrška, makar iz mog ugla”, zaključio je Rakočević.

Kako je naveo, moralo se naći neko prelazno rješenje.

„Nije ovo srećno rješenje, ali prosto nema boljeg u vom trenutku“, dodao je Rakočević.

Najčitanije

Dozvoljen ulazak državljanima iz regiona i SAD

Podgorica, (MINA) – U Crnu Goru od ponoći biće dozvoljen ulazak državljanima Srbije, Kosova,...