fbpx
NaslovnicaCrna GoraPredstavljena aplikacija Budi vojnik

Predstavljena aplikacija Budi vojnik

Podgorica, (MINA) – Veb aplikacija Budi vojnik, budivojnik.me, koja će omogućiti da se na lakši način dođe do informacija o stipendiranju, vojnim akademijama i dobrovoljnom služenju vojnog roka, puštena je danas u rad.

Mogućnosti aplikacije predstavili su učenici Elektrotehničke škole “Vaso Aligrudić”, koji su, sa predstavnicima Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore (VCG), na aplikaciji radili šest mjeseci.

Predstavnica Direktorata za ljudske resurse Ministarstva odbrane, Draga Đurđić, rekla je da je izrada aplikacije jedna u nizu aktivnosti kojima se VCG i vojni poziv približavaju mladima u cilju podizanja svijesti njenom značaj i ulozi i jačanju interesovanja za vojni poziv.

“Entuzijazam i posvećenost koju prepoznajemo kod učenika kada su u pitanju projekti Ministarstva namijenjeni mladima dodatno nas ohrabruju i motivišu da nastavimo sa radom”, istakla je Đurđić.

Direktor Elektrotehničke škole, Veselin Pićurić, kazao je da škola ulaže u znanje, a posebno kada ima priliku da to bude van nastavnog plana i programa.

“Imajte viziju i naučite da budete dobri programeri, to je ono što će vam obezbijediti da imate sigurnu budućnost”, poručio je Pićurić.

Srednjoškolci Sara Hodžić i Danilo Kujačić predstavili su mogućnosti aplikacije koja je modernog dizajna i koja je namijenjena mladima.

Oni se rekli da aplikacija omogućava da se na lakši način dođe do informacija o stipendiranju, vojnim akademijama, dobrovoljnom služenju vojnog roka, projektima, ali i da se prate aktuelnosti i postavljaju pitanja.

Najčitanije