fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaPodržaće svaku inicijativu koja vodi ka izlasku iz krize

Podržaće svaku inicijativu koja vodi ka izlasku iz krize

Podgorica, (MINA) – Socijaldemokrate (SD) podržavaju svaku dobronamjernu inicijativu koja Crnu Goru vodi ka izlasku iz političke i institucionalne krize, kazali su iz te partije i dodali da mogu graditi partnerstvo sa svima koji ne dovode u pitanje evropsku i evroatlantsku perspektivu države.

Iz SD-a su naveli da stvaranje pretpostavki za formiranje evropske i evroatlantske vrijednosne većine u parlamentu, koja će odražavati građanski karakter države, a koja bi bila dovoljna ne samo za izbor nove suštinski proevropske vlade, nego i za deblokiranje nefunkcionalnih institucija, predstavlja njihov apsolutni prioritet.

“Zajednička spoznaja o potrebi postizanja najšireg mogućeg evropskog dogovora, kao i društvena kohezija u vremenu izraženih podjela, ideal je kome smo od osnivanja posvećeni”, kaže se u saopštenju te stranke.

Oni su ocijenili da je preduslov za ostvarivanje takve evopske vizije programska saradnja građanski orijentisanih partija.

“Sa svima onima koji građansku suprostavljaju nacionalističkoj, a sekularnu teokratskoj Crnoj Gori i koji ne dovode u pitanje njenu evropsku i evroatlantsku postojanost i perspektivu, možemo graditi partnerstvo”, navodi se u saopštenju SD-a.

Iz koalicije Crno na Bijelo su ranije danas saopštili da nude koncept manjinske vlade bez Demokratske partije socijalista i Demokratskog fronta, navodeći da je to način da se odblokira evropski put Crne Gore.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije