fbpx
Naslovnica Crna Gora Politika DF: Podrazumijeva se da nova vlada traje do 2024. godine

DF: Podrazumijeva se da nova vlada traje do 2024. godine

Podgorica, (MINA) – Stav Demokratskog fronta (DF) o izboru nove Vlade podrazumijeva njeno trajanje do 2024. godine, saopštili su iz tog političkog saveza.

Iz DF-a su kazali da je njihova platforma pošten i ljudski iskorak u pravcu rješavanja teške političke krize u kojoj se nalazi Crna Gora, i da im je prirodno da sa postojećim partnerima dođu do novog dogovora.

„Da ne bi bilo zabune, stav DF-a o izboru nove Vlade podrazumijeva njeno trajanje do 2024. godine“, kaže se u saopštenju.

Iz DF-a su naveli da je taj politički savez pristao i na rekonstrukciju postojeće Vlade, koju je, kako su kazali, podržavalo 38 poslanika parlamentarne većine, ali tri URA-e nijesu pristajala na takvo rešenje.

Kako su rekli iz DF-a, na kraju tih razgovora, dobili su u formi ucjene odgovor da je najbolje da sve ostane kako je bilo, iako su se svi složili na početku razgovora da je postojeće stanje neodrživo.

Prema njihovim riječima, i sada, kada imaju priliku da dođe do poštenog dogovora, opet neko ucjenjuje.

„Drugosrbijanski tabloid Vesti je od trenutka saopštavanja naše platforme otpočeo odvratnu kampanju protiv tog predloga kako bi disciplinovali stranku za koju procjenjuju da je njihova privatna svojina. Nama je veoma dobro poznato da to rade zbog višedecenijskih zajedničkih poslova Prve i Druge familije“, rekli su iz DF-a.

Iz tog političkog saveza kazali su da je za njih prihvatljiv nedavni stav predsjednika Demosa Miodraga Lekića.

Lekić je, kako su naveli iz DF-a, na posljednjem sastanku predstavnika parlamentarne većine saopštio da bi samo onaj ko bi imalo odstupio od koalicionog sporazuma i postupao suprotno postignutom dogovoru, jedini odgovaran za pad vlade.

„Tada bi takav politički subjekt bio jasno i javno osuđen od strane svih drugih partnera da je krajnje neodgovoran i ne bi imao bilo kakvu političku budućnost“, kaže se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Treću dozu primilo više od 54 hiljade građana

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori prvom dozom vakcine protiv koronavirusa vakcinisano je 60,7...