fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaKrivokapiću uskoro pozivnica za samit čiji je domaćin Bajden

Krivokapiću uskoro pozivnica za samit čiji je domaćin Bajden

Podgorica, (MINA) – Premijer Zdravko Krivokapić biće pozvan na Samit za demokratiju, čiji je domaćin predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Džozef Bajden, najavila je američka ambasadorka Džudi Rajzing Rajnke, navodeći da je pozivnica čin poštovanja prema putu koji Crna Gora slijedi.

Rajzing Rajnke je, tokom današnjeg sastanka sa Krivokapićem, čestitala premijeru na članstvu Crne Gore u Savjetu Ujedinjenih nacija za ljudska prava.

Ona je, kako je saopšteno iz Vlade, naglasila da zajedničko članstvo SAD-a i Crne Gore u Savjetu predstavlja šansu za jačanje borbe za ljudska prava u svijetu.

Rajzing Rajnke je najavila da će Krivokapiću uskoro biti uručena pozivnica za učešće na Samitu za demokratiju, koji će biti održan 9. i 10. decembra u virtuelnom formatu.

“Ambasadorka je naglasila da će pozivnica istovremeno predstavljati čin poštovanja prema Crnoj Gori i putu koji slijedi”, navodi se u saopštenju.

Iz Vlade su naveli da samit predstavlja priliku da demokratske države predstave ideje kada je riječ o odbrani od autoritarizma, borbi protiv korupcije i unaprjeđenju poštovanja ljudskih prava.

Krivokapić je rekao da je zadovoljan zbog prilike da Crna Gora idejama doprinese tom značajnom samitu i dodao da tu vijest doživljava kao podršku evropskoj i evroatlantskoj orijentaciji Vlade.

On je kazao da je ekonomski razvoj jedan od osnovnih preduslova za kvalitet demokratije u društvima gdje je smjenjivost vlasti bila rijetka pojava.

Iz tog razloga, kako je naveo Krivokapić, a u cilju unapređenja životnog standarda svih građana, Vlada je naročito fokusirana na ekonomski razvoj.

“Na kraju sastanka je iskazano zadovoljstvo zbog intenzivirane bilateralne saradnje između Crne Gore i SAD-a, pažljivog odnosa prema našem trajnom savezništvu, uz iskazanu želju da se odnosi između dvije zemlje, u budućnosti, dodatno osnaže”, dodaje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...