fbpx
NaslovnicaCrna GoraKrivokapić neće Medojevića za koordinatora bezbjednosnog sektora

Krivokapić neće Medojevića za koordinatora bezbjednosnog sektora

Podgorica, (MINA) – Premijer Zdravko Krivokapić neće prihvatiti prijedlog da lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević bude potpredsjednik Vlade zadužen za koordinaciju bezbjednosnog sektora umjesto Dritana Abazovića, saznaje Pobjeda.

Više izvora tog lista iz parlamentarne većine saopštilo je da je Krivokapić na sastanku sa liderima parlamentarne većine kazao da stoji iza svog početnog prijedloga – da on lično bira potpredsjednike, odnosno ministre između više kandidata.

“Krivokapić u draftu koji je predstavio parlamentarnoj većini nije pominjao konkretna imena, ali je rekao da se podrazumijeva njegov početni prijedlog – da Dritan Abazović bude prvi potpredsjednik Vlade. To praktično znači da Medojević ne može računati na potpredsjedničku funkciju”, rekao je izvor Pobjede iz vrha parlamentarne većine.

Medojevića je na funkciju koordinatora bezbjednosnog sektora predložio zamjenik predsjednika Pokreta za promjene Branko Radulović na sastanku sa Krivokapićem.

Prema saznanjima Pobjede, Medojević je Krivokapiću potpuno neprihvatljiv kao njegov prvi saradnik.

U nacrtu koji je Krivokapić predstavio liderima partija navodi se da za odabir kandidata koji će biti imenovani za ministre poželjno je predložiti više kandidata i biografija, pri čemu premijer obavlja razgovore s potencijalnim kandidatima.

“Nakon obavljenih razgovora, premijer će prezentovati svoje stavove i utiske o kandidatima, onim političkim subjektima koji su ih predložili”, navodi se u predlogu Krivokapića.

Medojević nije želio da komentariše ta saznanja, ali je kazao da su vlasnici Vijesti i Krivokapić odgovorni za uspjeh pregovora.

Krivokapić je predložio razdvajanje četiri resora i to: Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija, resora kapitalnih investicija i Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.

Umjesto dosadašnja četiri ministarstva, predloženo je da ih u novoj vladi bude osam.

Krivokapić je ostavio mogućnost da budu još dodata dva ministarstva koja bi pokrivali kadrovi manjina.

Izvor Pobjede kazao je da je moguće da je čitava priča o rekonstrukciji dogovoreni “ping pong” između Abazovića i Krivokapića da bi se održao trenutni status kvo, odnosno da bi postojeća Vlada opstala.

“Suština je, izgleda, da bi se kupilo vrijeme da bi onda već u novembru bila aktuelna priča o budžetu. Teško je srušiti potom Vladu koja najavljuje radikalno povećanje plata”, rekao je izvor tog lista.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije