fbpx
-0.8 C
Podgorica
January 26, 2022.
NaslovnicaCrna GoraPolitikaJelušić: DPS i DF imaće više nego značajan konsenzus

Jelušić: DPS i DF imaće više nego značajan konsenzus


Podgorica, (MINA) – Demokratska partija socijalista (DPS) i Demokratski front (DF), dva najjača politička subjekta, zalažu se za iste stvari, pa će imati više nego značajan konsenzus oko Prijedloga da se glasa o nepovjerenju Vladi, ocijenila je poslanica Građanskog pokreta Ura Božena Jelušić.

Jelušić je kazala za Pobjedu da su DPS i DF po pitanju podrške izvršnoj vlasti vrlo unisoni.

“Isto misle, isto govore. Zalažu se za istu stvar – za smjenu Vlade, a po onome što je u parlamentu govoreno i na koji način je postavljeno čini mi se da o tom pitanju već postoji značajno saglasje”, istakla je Jelušić.

Ona smatra i da bi poslanici DF-a trebalo da podrže ovu inicijativu opozicije „ukoliko stoje na pozicijama koje su zacrtali“.

Jelušić je navela da kako oko pitanja smjene Vlade postoji saglasnost dvije stranke sa najvećim brojem poslanika DPS-a i DF-a, manje političke partije ne mogu uticati na ishod odluke.

“Zbog ta dva najveća subjekta praktično nijedna manja politička partija nema nešto posebnog razloga da glasa ili ne glasa, jer ne bi mogla ništa tu da promijeni”, ocijenila je Jelušić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije