fbpx
NaslovnicaGlavna vijestĐukanović: Nikada nije bilo žešće ofanzive na nezavisnu Crnu Goru

Đukanović: Nikada nije bilo žešće ofanzive na nezavisnu Crnu Goru

Podgorica, (MINA) – Nikada u proteklih 30 godina nije bilo žešće ofanzive na nezavisnu Crnu Goru, njen građanski karakter, multietničku demokratiju i na njen evropski put, nego što je to bilo prošle godine, ocijenio je lider Demokratske partije socijalista (DPS), Milo Đukanović.

On je u Rožajama, na Opštinskoj izbornoj konferenciji DPS-a, rekao da u tom gradu žive ljudi koji su duboko svjesni da Crnoj Gori nema opstanka, ako se ne izgrađuje kao građanska država.

“Onog trenutka kada bismo napravili fatalnu grešku, da krenemo da se nacionalno sukobljavamo po Crnoj Gori, kada bismo krenuli da na velikosrpski nacionalizam odgovaramo crnogorskim ili bilo kojim drugim nacionalizmom, to bi bio kraj Crne Gore”, istakao je Đukanović.

U DPS-u su, kako je naveo, ubijeđeni da je Crna Gora svojom strukturom, a i svojom istorijom, predodređena da bude građanska država.

Član Predsjedništva DPS-a, Nikola Rakočević, poručio je da je neophodno reafirmisati politiku, da bi ta partija ponovo bila dio neke nove većine.

“Zbog toga je potrebno da budemo zajedno, jer nam je zajedništvo najpotrebnije”, rekao je Rakočević.

On, kako je saopšteno iz DPS-a, naveo da je od 1995. bilo nekoliko posrnuća u političkim naporima te stranke, li je ona “svakog puta ustajala nakon pada i kao rezultat ostvarila nezavisnu, građansku, multietničku Crnu Goru koja je na evropskom putu”.

“Značajnu zaslugu za sva krupna dostignuća u državnoj politici imaju svi manjinski narodi u Crnoj Gori“, poručio je Rakočević.

Predsjednik Opštinskog odbora DPS-a Rožaje Mehmed Husović je ocijenio da je taj odbor jedan od boljih u okviru partije.

„Rezultat u Rožajama ne bi smio izostati, ako imamo u vidu da je na čelu naše partije Đukanović, utemeljivač građanske Crne Gore, u kojoj su nacionalne i vjerske razlike bogatstvo, a ne problem i nedostatak“, saopštio je Husović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije