fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaĐukanović: Neke partije tražile dodatno vrijeme za promjenu vlasti

Đukanović: Neke partije tražile dodatno vrijeme za promjenu vlasti

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori nije došlo do promjene vlasti onog dana kada je bilo najavljeno, jer su neke od partija, koje su dio tog političkog dogovora, tražile dodatno vrijeme, kazao je crnogorski predsjednik Milo Đukanović.

On je to kazao za Hrvatsku radio televiziju (HRT), komentarišući odlaganje inicijative o glasanju nepovjerenju vladi, koja je bila zakazana u Skupštini 13. decembra.

“Ne govorimo o mjesecima, govorimo o eventualnom periodu od mjesec, zbog adekvatnije pripreme za ono što treba učiniti i gdje bi i same partije trebale participirati”, kazao je Đukanović.

Kako prenosi Pobjeda, on je rekao da se nije postavljalo pitanje treba li prihvatiti to odlaganje i treba li obezbjediti da tokom januara dođe do promjene izvršne vlasti.

On je kazao da njegova partija nije izgubila vlast zbog prekomjerne korupcije.

“Korupcije ima, ali to definitivno nije nikakva specifičnost, niti naglašen problem u Crnoj Gori u odnosu na druge države”, istakao je Đukanović.

On je naveo da se, ocjenom da Crna Gora godinama živi u raljama organizovanog kriminala i korupcije, želi što lošije predstaviti stanje u državi, da bi se obezbijedila međunarodna naklonost za promjenu vlasti.

Govoreći o popisu stanovništva, Đukanović je naveo da se on želi falsifikovati.

“Želi se politikantski zloupotrijebiti i želi se dokazati da su navodno Srbi u Crnoj Gori ugroženi, zbog čega im je potrebna podrška države Srbije”, smatra Đukanović.

Na pitanje kakva je trenutna situacija sa autoputom Bar-Boljare, on je odgovorio da je za Crnu Goru bilo nasušno potrebno da izgradi autoput, dodajući da mu je žao što se to nije uradilo nekoliko decenija ranije.

“Nemam nikakva saznanja da je bilo ko ozbiljan spomenuo bilo što konkretno kao osnovanu sumnju za koruptivni aranžman u izgradnji autoputa. Riječ je o političkom etiketiranju bez ikakve argumentacije”, rekao je Đukanović.

On je naveo da želi da demantuje ocjenu da je riječ o najskupljem kilometru autoputa.

“Taj ugovoreni kilometar autoputa je oko 19 miliona EUR. Prva dionica počinje na 50 a završava se na oko 1.200 metara nadmorske visine, pa je jasno koliko je gradnja komplikovana”, rekao je Đukanović.

On je, govoreći o zaplijeni tone i po kokaina u Crnoj Gori, kazao da je do toga došlo zahvaljujući informacijama koje je crnogorska policija dobila od stranih službi.

“Nijesam siguran da je ta informacija upotrijebljenana pravi način. Mislim da je ideja bila da se ta trgovina samo dalje prati, da bi se došlo do informacije je naručilac i ko je krajnji korisnik”, rekao je Đukanović.

On je ocijenio da su određeni politički subjekti iskoristili zaplijenu kako bi od nje napravili, prema njegovim riječima, dobru političku priču.

“Mi ćemo, nažalost, ostati bez odgovora ko je naručilac, a ko krajnji korisnik”, kazao je Đukanović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije