fbpx
NaslovnicaCrna GoraPodrška rješavanju stambenog pitanja zaposlenih u bezbjednosnim službama

Podrška rješavanju stambenog pitanja zaposlenih u bezbjednosnim službama

Podgorica, (MINA) – Vlada je zadužila Ministarstvo finansija da preusmjeri 400 hiljada EUR iz tekuće budžetske rezerve na žiro račun Sindikata bezbjednosnih institucija, u cilju rješavanje stambenih potreba zaposlenih u sektoru bezbjednosti.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) saopštili su da je Vlada dala saglasnost za preusmjerenje novca iz tekuće budžetske rezerve za rješavanje stambenih potreba zaposlenih u sektoru bezbjednosti – MUP-u, Upravi policije, Agenciji za nacionalnu bezbjednost i Policijskoj akademiji.

“Vlada je zadužila Ministarstvo finansija da preusmjeri sredstva u iznosu od 400 hiljada EUR iz tekuće budžetske rezerve na žiro račun Sindikata bezbjednosnih institucija – Stambeni fond”, naveli su iz MUP-a.

Sredstva se, kako su kazali, prenose na osnovu Sporazuma o obezbjeđivanju novčanih sredstava za podršku u rješavanju stambenih potreba zaposlenih u sektoru bezbjednosti.

Taj sporazum, kako su dodali, 25. septembra 2018. godine potpisao je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić sa Sindikatom bezbjednosnih institucija.

Iz MUP-a su rekli da je na osnovu tog Sporazuma, uz značajnu podršku lokalnih samouprava i Vlade, koja je za tri godine opredijelila 1,2 miliona EUR, više od 500 porodica riješilo stambeno pitanje pod povoljnim uslovima.

Iz tog resora podsjetili su da je u septembru prošle godine Nuhodžić u Podgorici uručio ključeve stanova pripadnicima sektora bezbjedosti.

„Krajem jula ove godine uručenje ključeva je upriličeno u Nikšiću, dok će ovog mjeseca na Žabljaku biti uručeni ključevi stanova pripadnicima policije“, dodali su iz MUP-a.

Nuhodžić je poručio da će raditi na ispunjavanju uslova da se i u Herceg Novom, Baru, Ulcinju, Cetinju, Mojkovcu, Pljevljima i Beranama stvore mogućnosti za rješavanje stambenih potreba zaposlenih u sektoru bezbjednosti.

„Nećemo zanemariti ni mogućnost da kolegama koji se školuju za pripadnike bezbjednosnih službi, a to su mladi koji tek treba da stvaraju porodice, obezbijedimo bolji životni standard i veću sigurnost u budućnosti“, zaključio je Nuhodžić.

Najčitanije