fbpx
NaslovnicaCrna GoraPendarovski i Džaferović čestitali Dan državnosti

Pendarovski i Džaferović čestitali Dan državnosti

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Šefik Džaferović čestitali su crnogorskom predsjedniku Milu Đukanoviću 13. jul – Dan Državnosti Crne Gore.

Pendarovski je poželio uspjeh i prosperitet prijateljske Crne Gore i njenih građana.

On je kazao da je zadovoljan zbog činjenice „da se odnosi Sjeverne Makedonije i Crne Gore, koji predstavljaju primjer dobrosusjedstva i saradnje u regionu i koji su zasnovani na istorijskom prijateljstvu naših naroda, razvijaju dinamično u duhu zajedničkog uloga za demokratsku, stabilnu i prosperitetnu Evropu“.

„U ovom kontekstu, a imajući u vidu teška vremena kroz koja prolazimo, suočeni sa pandemijom COVID-19, želio bih da izrazim svoje čvrsto uvjerenje da ćemo u narednom periodu nastaviti sa jačanjem i produbljavanjem naših odnosa i saradnje u svim oblastima od uzajamnog interesa”, naveo je Pendarovski.

Džaferović je, uz čestitke i želje za dalji prosperitet Crne Gore, kazao da je uvjeren da će se prijateljski odnosi BiH i Crne Gore i dalje razvijati u duhu prijateljstva, „a na dobrobit naših građana“.

„Želja mi je da zajedničkim naporima u budućnosti lično doprinesemo daljem razvoju bliskih i tradicionalno dobrih odnosa između naše dvije zemlje, uvjeren da time doprinosimo miru i stabilnosti u regionu“, rekao je Džaferović.

Najčitanije