fbpx
NaslovnicaCrna GoraOdgovore u vezi Marovića tražiti u Srbiji

Odgovore u vezi Marovića tražiti u Srbiji


Podgorica, (MINA) – Crnogorske institucije uradile su sve što je u njihovoj mogućnosti da se Svetozar Marović nađe na izdržavanju kazne, poručio je ministar pravde Zoran Pažin i dodao da sada odgovore na tu temu treba tražiti u Srbiji.

Poslanik Socijaldemokratske partije Raško Konjević kazao je u Skupštini da Marović nije izručen Crnoj Gori, jer postoji politički dogovor o tome između Srbije i Crne Gore.

Pažin je odgovorio da se poslanici SDP-a demagoški osvrću na slučaj Marović prozivajući crnogorske organe i ne dajući za to nijedan argument.

“Naše institucije su uradile sve što je bilo u njihovoj mogućnosti da se Marović nađe na izdržavanju kazne. Nije valjda vaše očekivanje da policija hapsi Marovića na teritoriji Srbije“, rekao je Pažin.

Kako je dodao, iz nekog razloga organi Uprave policije Srbije ne izvršavaju međunarodnu potjernicu Interpola za Marovićem.

„Sve odgovore na tu temu treba tražiti u Srbiji. Kao što smo informisani i naši evropski partneri traže odgovore od Srbije”, naveo je Pažin.

Nije moralno, ističe Pažin, pričati da se radi o političkom dogovoru Crne Gore i Srbije.

Prema njegovim riječima, takva proizvoljnost teško može biti morala čin.

„Ako postoji neki politički dogovor onda kažite ko je sagovornik u tom političkom dogovoru, molim vas direktno ga prozovite, pa ćemo onda da tražimo odgovore na ta pitanja. Ako vi nemate odgovore, onda molim vas nemojte da se bavite trućanjem i proizvoljnim naklapanjima”, poručio je Pažin.

Konjević je odgovorio da je politički licemjerno da se zvaničnici dvije države sastaju, a da ne pominju slučaj Marović.

“Ovo je elementarno vrijeđanje inteligencije građana Crne Gore. Ja sam rekao gdje mislim da je politički dogovor – između vlasti Crne Gore i Srbije”, kazao je Konjević.

Najčitanije