fbpx
NaslovnicaCrna GoraNikolić: Sramna izjava Mandića

Nikolić: Sramna izjava Mandića

Podgorica, (MINA) – Izjava poslanika Demokratskog fronta (DF) Andrije Mandića kojom priziva građanski rat u Crnoj Gori sramotna je, neodogovorna i nažalost očekivana, kazao je portparol Demokratske partije socijalista (DPS) Miloš Nikolić.

Poslanik DF-a Andrija Mandić kazao je da ukoliko episkop budimljansko-nikšićki Joanikije bude poslat u zatvor u Spužu, DF neće imati nikakvu obavezu prema obećanju datom mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju.

Nikolić je naveo da su Mandićeve riječi kontinuitet njegovog političkog djelovanja i “terorističkih prijetnji u kojima on, kao i obično, ne pita za cijenu tuđih života”.

“Izjava četničkog vojvode Mandića, kojom po zna koji put priziva građanski rat u Crnoj Gori, sramotna je, neodogovorna i nažalost očekivana”, kazao je Nikolić.

On je poručio građanima da ne nasijedaju na provokacije i ne dozvole da njihova vjerska osjećanja budu zloupotrijebljena zarad političkih interesa Mandića i njemu sličnih.

Nikolić je istakao da su za DPS mir i međuetnički sklad vrijednosti oko kojih nema kompromisa.

“To je temelj naše države i nećemo dozvoliti da ga potkopavaju oni koji u očajnoj poziciji vječnih gubitnika idu u ovoj svojoj suludoj igri na “sve ili nista””, dodao je Nikolić.

Prema njegovim riječima, žalosno je da je već godinama jedina programska tačka najbrojnije opozicione partije izazivanje nereda i provociranje sukoba.

“Doduše, njihova neodgovornost ne čudi, jer ovo nije prvi put da su dio scenarija iz koga se sklanjaju i od kojeg bježe kad on krene po zlu”, zaključio je Nikolić.

Najčitanije