fbpx
NaslovnicaCrna GoraVujoševiću određeno zadržavanje

Vujoševiću određeno zadržavanje

Podgorica, (MINA) – Tužiteljka Lidija Vukčević odredila je zadržavanje sekretaru Vrhovnog državnog tužilaštva nenadu Vujoševiću zbog mogućeg uticaja na svjedoke.

Vujošević je danas saslušan u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT), nakon što je jutros uhapšen na podgoričkom aerodromu.

Njegov advokat Borivoje Borović kazao je da se Vujoševiću na teret stavljaju krivična djela protivzakoniti uticaj i pripadništvo kriminalnoj organizaciji.

Borović je kazao da je SDT donijelo specijalnu naredbu kojom se zabranjuje iznošenje detalja tog slučaja, zbog čega nije u mogućnosti da saopšti detaljnije informacije.

“Mogu samo reći da, dok sam pripremao njegovu odbranu kod tužioca, on je negirao da je bilo kome nudio ili davao mito. On je vrlo revoltiran ponašanjem Kneževića”, rekao je Borović, prenosi FOS media.

Advokat je pojasnio da Vujošević nije dao saglasnost da se razgovor sa Kneževićem snima, pa on ne može biti korišćen kao dokaz.

Prema riječima Borovića, Vujošević jasno tvrdi da nikada nije primao bilo kakav novac, niti ga je davao tužiocima.

Borović je kazao da Vujošević neće biti svjedok saradnik, i da je ovo vrijeme bio na liječenju.

“Kada je došao u Beograd to je bilo iz zdravstvenih razloga, dostavili smo sudu dokaz da se i liječio na Onkološkoj klinici u Beogradu, a trebalo je da otputuje u Mađarsku na liječenju”, naveo je advokat.

Komentarišući snimke koje je Knežević objavio na kojima se jasno čuje kako Vujošević kaže da je davao novac Stankoviću, Borović je istakao da je svog klijenta savjetovao da se ne izjašnjava na takve okolnosti.

On je dodao da je Vujošević zapravo Kneževića u razgovorima „zamajavao“.

foto: MINA

Vujošević je prethodno uhapšen na podgoričkom aerodromu.

Vujošević se sumnjiči da je dio kriminalne grupe na čijem je čelu predsjednik Atlas grupe Duško Knežević.

On je u telefonskim razgovorima sa Kneževićem tvrdio da je podmićivao Vrhovnog tužioca Ivicu Stankovića, koji je to demantovao.

Vujošević je prošlog petka napustio Crnu Goru dva dana prije objavljivanja prvog audio snimka.

Advokati Vujoševiča su kazali da on nije u bjekstvu, već da je u Srbiji bio na liječenju i za to imaju medicinsku dokumentaciju koju će priložiti istražiteljima.

Za Kneževićem, koji se sumnjiči da je bio na čelu više grupa koje su se bavile privrednim malverzacijama, pranjem novca, utajom poreza i doprinosa raspisana je 27. februara, po zahtjevu Interpola Podgorica, međunarodna potjernica.

Najčitanije