fbpx
NaslovnicaCrna GoraMijović: Želimo da idemo na pobjedu u svakom meču

Mijović: Želimo da idemo na pobjedu u svakom meču

Žabljak, (MINA) – Košarkaši Budućnost Volija pripremaju se da u narednoj sezoni budu konkurentni za pobjedu u svakom meču, bez obzira da li je to ABA liga ili Eurokup, poručio je trener podgoričkog kluba Petar Mijović.

On je rekao da je prijatno iznenađen uslovima za pripreme na Žabljaku, posebno ističući dvoranu i navodeći da su sproveli sve ono što su planirali.

„Trenirano dva puta dnevno, kombinujemo rad na fizičkoj spremi sa tehničko-taktičkim eliementima, postavljanjem strukture odbrane i napada uporedo. Imajući u vidu intenzitet i obim rada, pribojavali smo se i povreda, ali je za sada sve u redu, nijedan igrač nije propustio trening. Svi igrači su na pripreme došli u dobrom fizičkom stanju“, kazao je Mijović agenciji MINA.

On je naglasio da je zadovoljan angažovanjem igrača, navodeći da svi u domenu svojih mogućnosti pokušavaju da daju maksimum i doprinesu da svaki trening izgleda dobro.

„Jako je bitno da u periodu kada se radi obimno i jako, istreniramo koncentraciju i da ona bude na visokom nivou“, rekao je Mijović.

Mijović je, komentarišući angažovanje pojačanja, Rašada Vona, Melvina Edžima i Dragana Apića, kazao da svako od njih u domenu uloge koje ima želi da pruži maksimum i pokaže da će biti prava pojačanja.

„Doveli smo različite profile igrača, koji imaju poene u rukama i koji svojim fizičkim statusom mogu da nam pomognu. Uz još jednog igrača koje tražimo, koji može da pokrije poziciju pet i četiri, mislim da smo zaokružili cjelinu i da imamo dobar tim za narednu sezonu“, ocijenio je Mijović.

On smatra da će borba za titulu u ABA ligi biti nikada zanimljivija i neizvjesnija. Govoreći o kvalitetima rivala, Mijović je podsjetio da je Cedevita Olimpija angažovala četiri izuzetna stranca, sa evroligaškim iskustvom i da Crvena zvezda sa najvećim budžetom ima selektiran tim za Evroligu.

„Partizan ima kvalitetniji tim nego prošle godine, tu je i Mornar, koji je napravio opasan tim. Igokea ima dobar sastav, bolji nego prošle sezone. Liga će biti neizvjesna, teška posebno zbog načina takmičenja bilo da se igra bez publike ili u balonima. To će škoditi ekipama koje su imale jak domaći teren“, rekao je Mijović.

Prema njegovim riječima, to su nepoznati uslovi za sve ekipe i ona koja se najbolje bude adaptirala na te uslove biće u prednosti.

„Očekujemo tešku, neizvjesnu ligu, za svaku pobjedu moraćeno da se namučimo. Nadamo se najboljem, radimo i rad nam daje razlog za optimizam“, kazao je Mijović.

Govoreći o ambicijama, Mijović je ponovio da su one iste kao i prethodnih godina.

„U ABA ligi ambicije su da budemo među četiri najbolje ekipe. Budućnost je ambiciozan klub, a Podgorica sredina koja ne trpi prosječnost. Naša ambicija je da pobjeđujemo u što većem broju utakmica, neće biti lako i nije sve ni do nas. Želja svih u klubu je da ispunimo primarni cilj, a da nakon napravimo korak ili dva više“, istakao je Mijović.

On je rekao da ekipa ima velike ambicije i u Eurokupu.

„Želja nam je da prođemo prvu fazu i plasiramo se među 16 najboljih. Grupa je, osim Unikahe, izjednačena. Želimo da se prikažemo u najboljem svjetlu i prođemo dalje. To je prvi cilj, ali se nećemo zadovoljiti samo tim, želimo da pobjeđujemo i u Top 16“, kazao je Mijović.

On smatra da će otežavajuća okolnost za ostvarenje tih ciljeva, biti odsustvo navijača.

„Od kada sam prošle sezone preuzeo klub izgubili smo samo dvije utakmice kući u oba takmičenja. Imamo dobar domaći teren i ukoliko ne bude navijača na tribinama to će nam značajno otežati posao“, rekao je Mijović.

On je najavio da će ekipa poslije priprema na Žabljaku nastaviti rad u Podgorici.

„U pregovorima smo da, osim turnira u Sarajavu, dogovorimo jednu ili dvije utakmice. Imali smo plan da idemo za Sloveniju, ali to za sada nije moguće. Plan je da do Sarajeva odigramo jednu ili dvije utakmice zatvorenog tipa“, rekao je Mijović.

On je istakao da na pripremama ima manji broj mladih igraća zbog potreba Studentskog centra, koji se priprema za nastup u ABA drugoj ligi.

„Sa nama je Fedor Žugić koji je pokazao zavidan nivo spremnosti da se bori za mjesto u timu. Očekujem da on nastavi u tom ritmu, ne posustane i od svojih godina napravi prednost, u dijelu energije i intenziteta i ravnopravno konkuriše za tim“, rekao je Mijović.

On je kazao da, iako je postojao strah kako će se igrači adaptirati u Žabljaku na nadmorsku visinu od hiljadu i po metara, nije bilo problema.

Govoreći o uslovima za pripreme na Žabljaku, Mijović je kazao da što se tiče trenažnog dijela, Sportskom centru nedostaje samo bolje opremljena i veća teretana.

„Da se zaokruži priča trebalo bi da se napravi moderna teretana, koja može da posluži različitim profilima treninga. Sve ostalo je na ozbiljnom nivou“, zaključio je Mijović.

Najčitanije