Naslovnica Crna Gora Međunarodna zajednica da pomogne u borbi protiv kriminala i korupcije

Međunarodna zajednica da pomogne u borbi protiv kriminala i korupcije

Podgorica, (MINA) – Borba protiv organizovanog kriminala i korupcije prioritet je nove Vlade, kazao je premijer Zdravko Krivokapić i pozvao međunarodnu zajednicu da pomogne u rješavanju tog problema.

On je za Independent kazao da korupcija nije samo problem Crne Gore, već i drugih država.

Krivokapić je naveo da su javne budžetske rezerve korišćene za kupovinu skupih stanova za prijatelje vlasti, sva papirologija je zataškana, a ogromne količine kutija sa dokumentacijom koja je sadržala detalje o korišćenju javnih sredstava su uništene.

“Ne pričamo o desetinama hiljada, već o desetinama miliona EUR”, rekao je Krivokapić u video intervjuu “Zašto bi dodjela stana nekome ko to zaslužuje bila tajna?”

Independent je konstatovao da je Crna Gora, zajedno sa Albanijom, postala jedna od glavnih usputnih stanica u globalnoj trgovini narkoticima.

U tekstu se navodi da bi Crnoj Gori bilo lakše da se bori sa korupcijom, da postoje ozbiljniji napori da se stane na kraj korupciji širom Evrope, uključujući i istočnu Evropu i države Balkana gdje mito, zloupotreba javnih sredstava i nivo odgovornosti postaju sve gori.

“Borba protiv organizovanog kriminala i korupcije je prioritet ove Vlade. Pozivamo međunarodnu zajednicu da nam pomogne da riješimo ovaj problem”, kazao je Krivokapić.

Najčitanije

Bez stečaja u Vektri Jakić

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Predsjednik Privrednog suda, Blažo Jovanić odbio je predlog Uprave prihoda da...