Naslovnica Crna Gora Medojević: Svu odgovornost preuzeo Krivokapić

Medojević: Svu odgovornost preuzeo Krivokapić

Podgorica, (MINA) – Svu odgovornost za stanje u Crnoj Gori preuzeo je mandatar Zdravko Krivokapić, kazao je lider Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević.

On je rekao i da će ekspertska vlada, bez političara, biti slaba i da će oko svake odluke trebati da pregovara o većini.

“Poslije dva mjeseca zamlaćivanja, grafikona, algoritama, raspodjele resora partijama, usaglašavanja i medijskih prepucavanja, Krivokapić je konačno saopštio ono što sam ja znao još prije dva mjeseca”, naveo je Medojević na Fejsbuku.

Kako je kazao, Krivokapić hoće vladu bez političara.

“Priča o nepodobnosti nas trojice je bila obična laž. Kao što sam više puta izjavljivao. Nijesmo sporni nas trojica. Nego svi političari su sporni. Neko je iz druge familije masno lagao”, naveo je Medojević.

Prema njegovim riječima, neformalni centri moći žele da vladaju bez demokratske provjere na izborima.

“Prvi put u istoriji parlamentarne demokratije, Vladu će sačinjavati neki nepoznati ljudi za koje niko nije glasao. Mi smo pokazali da nas fotelje ne zanimaju, ali nas zanimaju reforme, a još nijesmo vidjeli bilo kakav program niti plan reformi”, rekao je Medojević.

On je naveo da je Krivokapić danas rekao da želi prelaznu Vladu sa ograničenim mandatom od 200 dana i da mu je cilj stvaranje uslova za fer izbore i demontažu sistema.

“To nijesu samo riječi jer podrazumijeva temeljne i radikalne političke reforme, o kojima Krivokapić još nije progovorio ni riječ. Ako ostane pri ovoj varijanti Vlade, oročenoj na 200 dana, koja će biti prelazna Vlada za organizovanje prvih fer i slobodnih izbora, onda će nas morati obavijestiti o planu reformi”, rekao je Medojević.

On je kazao da je tražio od Krivokapića da dostavi ciljeve i prioritete Vlade, spisak ministara i program rada, kao i da precizira koliko će trajati mandat Vlade.

“On je rekao da traži 200 dana. Ja sam rekao da će PzP podržati svaku Vladu bez Demokratske partije socijalista”, naveo je Medojević.

On je kazao da je ovo manjinska Vlada koja će biti slaba “i oko svake odluke trebaće da pregovara o većini”.

“Vlada će biti pod pritiskom oligarha druge familije i starog režima. Ovakva Vlada će stalno biti između čekica i nakovnja, jer su očekivanja obespravljenih i osiromašenih naroda ogromna”, zaključio je Medojević.

Najčitanije