fbpx
NaslovnicaCrna GoraMedojević podnio amandman za vraćanje naknada majkama sa troje više i djece

Medojević podnio amandman za vraćanje naknada majkama sa troje više i djece

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević predao je set amandamana u skupštinsku proceduru kojima se predviđa 30 miliona EUR za isplatu naknada majkama sa troje i više djece, saopšteno je iz te partije.

Medojević je, kako se navodi, amandmanski djelovao da se u budžetu izdvoji i deset miliona EUR za izgradnju socijalnih stanova za najugroženije građane koje žive ispod apsolutne siromaštva.

On je istakao da će procijenjeni godišnji fiskalni efekat prihoda od nelegalno stečene imovine za ovu godinu biti veći za 40 miliona EUR od planiranog.

„Pa samim tim tu postoji prostor za isplatu naknada majkama sa troje i više djece, kao i za izgradnju socijalnih stanova“, dodao je Medojević.

On je poručio da su odgovorni da ispune predizborna obećanja i da, kako je naveo, konačno obespravljenim građanima Crne Gore donesu pravdu.

“U opustošenoj i opljačkanoj Crnoj Gori jedini način da se ostvari pravda jeste da se nacionalizuje i zamrzne imovina svih državnih i funkcionera Demokratske partije socijalista (DPS) od 1990. do danas”, zaključio je Medojević.

Najčitanije

Na Wall Streetu oprez

Njujork, (MINA-BUSINESS) - Na Wall Streetu su u srijedu berzanski indeksi ostali gotovo nepromijenjeni,...