fbpx
NaslovnicaCrna GoraMarković: U Budvi će važiti zakoni ove države

Marković: U Budvi će važiti zakoni ove države

Podgorica, (MINA) – U Budvi će važiti zakoni Crne Gore, a ne zakon organizovane manjine, poručio je premijer Duško Marković, navodeći da su za stanje u toj opštini odgovorni Demokrate i Demokratski front (DF).

On je to rekao upitan da prokomentariše stanje u Budvi, dodajući da je tenzija u toj opštini samo zato što je država pokušavala da na razuman način riješi situaciju.

“Država je pokušavala da obezbijedi razum, a ako ne bude razuma, država će to riješiti za 15 minuta”, kazao je Marković novinarima nakon Premijerskog sata.

On je istakao da će u Budvi važiti zakoni Crne Gore, a ne zakon organizovane manjine.

Na pitanje da li će država imati mehanizme da odgovori, s obzirom na to da je u Budvi došlo do izvjesnog sukoba sa policijom, Marković je odgovorio da ne zna šta se danas dešavalo u toj opštini, ali da neće dozvoliti neovlašćenim ljudima da maltretiraju ovlašćene predstavnike.

“Ovo što sada ovako traje je zato što je država trpeljiva, a ne slaba”, poručio je Marković.

Na pitanje da li je morala da se zatvori opština Budva na dva dana, Marković je odgovorio da je to odluka predsjednika Opštine.

Marković je rekao da je u Budvi posrijedi političko nasilje.

“Žele na silu da zadrže vlast, jer ne žele da na demokratski način da daju vlast većini koja je formirana. To znači da kad bi oni bili vlast na državnom nivou nikad nikome ne bi dozvolili da ih zamijeni, možda bi čak ukinuli izbore”, kazao je Marković.

Prema njegovim riječima, odluka o promjeni vlasti u Budvi nije odluka Demokratske partije socijalista (DPS), već je formirana nova lokalna većina.

Marković je kazao da odbornici koji su davali većinu Demokratama i DF-u jednostavno nijesu bili zadovoljni i željeli su da smijene vlast.

“Je li logično da DPS kao opoziciona vlast podrži rušenje onih koji su na vlasti, pitam vas. Šta ste očekivali, da DPS kaže – ne nećemo mi da mijenjamo vlast, mi smo zadovoljni DF-om i Demokratama”, zaključio je Marković.

Najčitanije