fbpx
NaslovnicaCrna GoraMarković: Pokušaj uvlačenja VCG u kriminalni kontekst neće uspjeti

Marković: Pokušaj uvlačenja VCG u kriminalni kontekst neće uspjeti

Podgorica, (MINA) – Pokušaj uvlačenja Vojske Crne Gore (VCG) u kriminalni kontekst, radi političkih ili bilo kojih drugih interesa, neće uspjeti, poručio je premijer Duško Marković, dodajući da je akcija na školskom brodu Jadran dokaz posvećenosti, profesionalnosti i odgovornosti sistema bezbjednosti.

On je to kazao odgovarajući na pitanjen poslanika Demokratskog fronta Andrije Mandića da li, u vezi sa pronalaskom droge na školskom brodu Jadran, ima saznanja da se radi o kriminalnom klanu koji ima podršku u dijelu vlasti, i da li će neko snositi odgovornost „ili će opet sva krivica da se svali na vodnika”.

Marković je kazao da je akcija kojom je osujećena kriminalna grupa da za svoje planove iskoristi školski brod Jadran jedna od najuspješnijih zajedničkih akcija policije, specijalnog tužilaštva i bezbjednosnih službi, uključujući i pripadnike Ministarstva odbrane.

„Na ovaj način spriječeno je krijumčarenje oko 60 kilograma narkotika u vrijednosti od preko pet miliona EUR, odnosno suzbijena šira kriminalna aktivnost koja je imala međunarodni karakter“, kazao je Marković.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Na Wall Streetu oprez

Njujork, (MINA-BUSINESS) - Na Wall Streetu su u srijedu berzanski indeksi ostali gotovo nepromijenjeni,...