fbpx
NaslovnicaCrna GoraMarković: Crkvi nije mjesto uz političke partije

Marković: Crkvi nije mjesto uz političke partije


Podgorica, (MINA) – Demokratska partija socijalista (DPS) pobijediće na predstojećim izborima jer građani znaju da crkvi nije mjesto uz političke partije i da se u njoj ne traže rješenja za ekonomiji, razvoj i infrastrukturu, kazao je nosilac liste “Odlučno za Crnu Goru! – DPS Milo Đukanović”, Duško Marković.

Kako je saopšteno iz DPS-a, Marković se danas na tribini u Podgorici obratio penzionerima, borcima i antifašistima, navodeći da je najstarija populacija građana zaslužna za današnju Crnu Goru, njenu slobodu i razvoj.

“I to od narodno-oslobodilačke borbe do današnjih evropskih stremljenja. Zato ćemo baš njima posvetiti posebnu pažnju i brigu”, kazao je Marković.

On je rekao da Crna Gora danas živi u specifičnom globalnom i regionalnom kontekstu, i da upravo zbog toga mora demokratski i civilizovano da osigura mir i stabilnost.

“Vi ste svjedoci da je Crna Gora decenijama poštovala i pomagala crkvu i sve vjerske zajednice.
I danas to radimo, a radićemo tako i ubuduće. Vi ste stvarali i gradili ovu državu, i mi smo dužni da je sačuvamo od svakog nasrtaja”, kazao je Marković

On je rekao da će DPS ubjedljivo pobijediti na izborima jer, kako je naveo, znaju šta je čije.

“Crkve – duhovno, a države – svjetovno. Pobijedićemo jer naši građani znaju da crkvi nije mjesto uz političke partije, jer se u crkvi ne traže rješenja za ekonomiju, razvoj, infrastrukturu, niti se dobijaju radna mjesta”, kazao je Marković.

Prema njegovim riječima, DPS će pobijediti jer odgovornost za građane ne nosi crkva i izborne koalicije koje su oko nje okupljene.

“Odgovornost je naša, i mi ćemo je kao pobjednici ponijeti, za dobro Crne Gore i svakog njenog građanina”, poručio je Marković.

On je rekao da je Crna Gora i u vremenu zdravstvene krize pažnju usmjerila na zaštitu života i zdravlja najstarijih i da je upravo u tom vremenu krize donijela novi zakon o PIO.

Marković je kazao da je u mandatu Vlade uloženo preko 20 dodatnih miliona EUR za u poboljšanje standarda penzionera.

“Dokazali smo da poštujemo vaš doprinos i ostvarenja slobode i prosperiteta u kojima danas uživa Crna Gora”, zaključio je Marković.
(

Najčitanije