fbpx
NaslovnicaCrna GoraMajk Pompeo u planu ima i Podgoricu

Majk Pompeo u planu ima i Podgoricu

 

Podgorica, (MINA) – Državni sekretar Sjedinenih Američkih Država (SAD) Majk Pompeo trebalo bi naredne sedmice da posjeti Crnu Goru, saznaju Vijesti.

Šef Stejt departmenta i jedan od najbližih saradnika predsjednika SAD Donalda Trampa, trebalo bi da početkom oktobra doputuje u Sjevernu Makedoniju, a zatim i u zvaničnu posjetu Crnoj Gori.

Iz Ambasade SAD u Podgorici nijesu potvrdili, ali ni demantovali dolazak visokog američkog zvaničnika, kao ni iz Stejt departmenta.

“Ne možemo potvrditi vašu informaciju o posjeti državnog sekretara SAD Crnoj Gori”, saopštili su Vijestima iz Ambasade odgovarajući na pitanje kada se očekuje njegov dolazak i sa kim će se tokom boravka u Crnoj Gori sastati, šta je povod posjete i da li će se sresti sa nekim od opozicionih lidera.

Iz Stejt departmenat koji organizuje zvanične posjete američkog državnog sekretara, nijesu odgovorili Vijestima na ta pitanja.

Odgovore su izbjegli i u kabinetu njaviših državnih zvaničnika Crne Gore- premijera Duška Markovića i predsjednika Mila Đukanovića.

Najčitanije