fbpx
NaslovnicaCrna GoraKrajem aprila događaj Onlajn aktivizam, moć haštaga

Krajem aprila događaj Onlajn aktivizam, moć haštaga

Podgorica, (MINA) – Mladi evropski ambasadori, od 27. do 29. aprila, organizovaće trodnevni onlajn događaj pod nazivom Onlajn aktivizam, moć haštaga /Online activism, the power of the hashtag/.

Mladi evropski ambasador Dado Dervanović kazao je da u sklopu događaja imaju razne teme i učesnike, a sve u cilju edukavanja mladih da postanu glas promjene na Zapadnom Balkanu.

„Na temu Korišćenje medija u borbi protiv dezinformacija govoriće Moha Gerehou, a na temu „Kreativan izraz kroz aktivizam“ Meeri Koutaniemi“, rekao je Dervanović agenciji MINA.

On je dodao da će u sklopu događaja, na temu Da li će umjetnost spasiti planetu, govoriti Francesca Cavallo, dok će Boštajn Videmšek govoriti o klimatskim promjenama.

Prema riječima Dervanovića, jedna od najznačajnijih tema događaja je Kako da postanemo glas promjene na Zapadnom Balkanu.

Na tu temu, kako je naveo, govoriće Doroteja Horvat, Leureta Lumi i Lamine Talakela.

Dervanović je rekao da su do sada imali pet onlajn događaja na kojima su bile teme o klimatskim promjenama, vrijednostima Evropske unije (EU), aktivizma i volonterizma i o kulturi i medijima.

On je naveo da se detalji u vezi sa predstojećim događajem i način na koji u njemu zainteresovani mogu učestvovati, mogu naći na sajtu webalkans.eu.

„Događaj se može pratiti uživo na Instagramu, Fejsbuku i na zvaničnoj stranici, a registracije učesnika nema i praćenje događaja je besplatno“, dodao je Dervanović.

On je rekao da su u septembru prošle godine proglašeni pobjednici poziva za mlade evropske ambasadore sa Zapadnog Balkana.

Dervanović je pojasnio da je inicijativa Mladi evropski ambasadori dio regionalnog komunikacionog programa EU za Zapadni Balkan, koji je pokrenut prošle godine.

Dervanović je rekao da je prvi poziv za mlade evropske ambasadore privukao više od 400 aplikanata, dok su pobjednici izabrani kombinacijom javnog onlajn glasanja i ocjena šestočlanog žirija.

Na Zapadnom Balkanu, kako je naveo, ima 60 ambasadora, po deset u svakoj od država.

Najčitanije

Cijene nafte pale nakon iranskih poruka

Njujork, London, (MINA-BUSINESS) - Cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima prema...