fbpx
NaslovnicaCrna GoraKongres DPS-a krajem januara

Kongres DPS-a krajem januara

Podgorica, (MINA) – Kongres Demokratske partije socijalista (DPS), zbog složene epidemiološke situacije, umjesto u decembru biće održan krajem januara, saopšteno je iz te stranke.

Iz DPS-a su kazali da je kao preliminarni datum održavanja Kongresa određen 23. januar.

Iz te partije rekli su da su na današnjoj sjednici Predsjedništva razmatrane aktivnosti u susret vanrednom kongresu i aktuelna politička pitanja.

“Konges DPS će zbog otežane i usložnjene epidemiološke situacije, kao i potrebnog vremena za adekvatnu tehničku pripremu, biti umjesto u decembru, održan krajem januara. Kao preliminarni datum održavanja figurira 23. januar naredne godine”, rekli su iz DPS-a.

Iz te partije kazali su da će kongres, zbog epidemiološke situacije, biti održan onlajn, kako je planirano, istovremeno na 25 lokacija širom Crne Gore.

“O navedenim predlozima i preciznom rasporedu aktivnosti izjasniće se Glavni odbor na elektronskoj sjednici”, dodaje se u saopštenju.

Na sjednici Predsjedništva DPS-a razmatran je i jednoglasno izglasan predlog da Milutin Simović bude kandidat za predsjednika Opštine Nikšić.

“Zajednički je konstatovano da Simovićevi dosadašnji rezultati u radu, kao i iskustvo provedeno na najodgovornijim funkcijama garantuju da je riječ o najboljem rješenju kada je u pitanju dalje rukovođenje u Nikšiću”, kaže se u saopštenju.

Predsjedništvo je, kako se navodi, razmatralo i brojna rješenja koja se tiču određenih strukturnih i kadrovskih promjena u partiji, o kojima će javnost biti obaviještena u narednom periodu.

Najčitanije