fbpx
NaslovnicaCrna GoraJarboli sa zastavama Univerziteta i države u kampusima

Jarboli sa zastavama Univerziteta i države u kampusima

Podgorica, (MINA) – Univerzitet Crne Gore (UCG), u skladu sa njegovanjem identitetskih vrijednosti, postavio jarbole sa zastavama te visokoškolske institucije i države Crne Gore u univerzitetskim kampusima, u Podgorici, Nikšiću, Kotoru i Cetinju.

UCG njeguje duh zajedništva i pripadnosti istoj akademskoj porodici, za oko 20 hiljada studenata, više mod hiljadu akademskog i nekademskog osoblja, blizu 300 spoljnih saradnika, i posebno radi na razvijanju osjećaja pripadnosti plemenitoj misiji UCG.

“Ova visokoškolska institucija ima ključnu ulogu i odgovornost u stvaranju i širenju znanja kroz izvrsnost u obrazovanju, nauci i stvaralaštvu, u stvaranju društvenoodgovornih akademskih građana i promovisanju demokratskog i održivog razvoja crnogorskog društva i države”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je ove godine na institucionalnom i na nivou svake univerzitetske jedinice, planirana organizacija po jednog okruglog stola sa temom CRNA GORA 2030.

Na pvim skupovima razgovaraće se o pravcima razvoja određenih naučnih oblasti, o značaju i ulozi visokog obrazovanja u razvoju društva i o načinima na koje se može najbolje doprinijeti boljitku društva i ekonomije Crne Gore, iz perspektive naučnih oblasti na određenoj univerzitetskoj jedinici.

Rezultati diskusija i zaključci će biti publikovani i predstavljeni Vladi Crne Gore, predstavnicima kompanija, međunarodnim partnerima, sa jasnim prijedlozima za realizaciju konkretnih aktivnosti.

Najčitanije