fbpx
Naslovnica Crna Gora Injac: Mjesecima trpim pritiske iz SDT-a

Injac: Mjesecima trpim pritiske iz SDT-a

Podgorica, (MINA) – Ministarka odbrane Olivera Injac kazala je da je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) lažno optužuje za navodno nezakonito zapošljavanje u resoru na čijem je čelu, i da mjesecima trpi pritiske iz tog tužilaštva.

SDT je predalo Skupštini zahtjev za skidanje imuniteta Injac radi vođenja krivičnog postupka za zloupotrebu položaja.

Injac je portalu RTCG-a rekla da je u interesu javnosti da sazna sadržaj zahtjeva za skidanje imuniteta jer je, kako je navela, SDT, koje treba da goni učinioce najtežih krivičnih djela, lažno optužuje za navodno nezakonito zasnivanje radnog odnosa za dvije osobe u Ministrarstvu odbrane.

“Istina je u tome što mjesecima trpim pritiske specijalne državne tužiteljke Lidije Mitrović”, kazala je Injac.

Ona je rekla da Mitrović zloupotrebljava službeni položaj u SDT-u i pokušava da sina pošalje na Vojnu akademiju u Grčku, suprotno pozitivnim unutrašnjim propisima Ministarstva odbrane.

“Vjerovatno je specijalna državna tužiteljka pomislila da će ovo Ministarstvo odbrane, kao ono prošlo, namještati konkurse za visoko rangirani državni i politički establišment”, navela je Injac.

Ona je poručila da “tog filma više neće gledati”.

“Čast mi je što me goni tužilac bivše vlasti. Za mene to predstavlja dokaz da strukture koje ti pojedinci štite nemaju kontakte u Ministarstvu odbrane i da je Ministarstvo konačno postalo resor koji se vodi u skladu sa Ustavom i zakonom”, kazala je Injac.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije