fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoOdbor o saslušanju u vezi sa dešavanjima u bezbjednosnom sektoru

Odbor o saslušanju u vezi sa dešavanjima u bezbjednosnom sektoru


Podgorica, (MINA) – Odbor za bezbjednost i odbranu razmatraće danas inicijativu za kontrolno saslušanje predstavnika Vlade, tužilaštva, Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) i policije povodom aktuelnih dešavanja u bezbjednosnom sektoru.

Predloženo je saslušanje potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, v.d. vrhovnog državnog tužioca Dražena Burića, glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, direktora ANB-a Dejana Vukšića i šefa specijalnog policijskog odjeljenja Dragana Radonjića.

Kontrolno saslušanje je inicirao predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević.

On je upozorio da je bezbjednosna situacija u Crnoj Gori dodatno pogoršana i da može eskalirati sa nesagledivim posljedicama.

Knežević je kazao da postoje osnovane sumnje da je dio bezbjednosnog struktura učestvovao u formiranju klanova, švercovanju cigareta i narkotika, nalogu likvidiacija, a neki su, kako je naveo, možda i učestvovali u njima.

Prema riječima Kneževića, sve to nije bilo moguće bez povezanosti ANB-a, policije, sudova, tužilaštva, sa vođama i predstavnicima kriminalnih klanova.

On je kazao da se ne može objasniti kako su pojedini pripadnici kriminalnih klanova bili obaviješteni da im se sprema hapšenje.

“Ni zašto su neku tužioci kasnili sa žalbama o ukidanju pritvora i koji su pisali optužne predloge koji su zvučali kao da je neko ukrao paklo cigareta, ako su imali dokaze da su ti ljudi involvirani u kriminalne aktivnosti”, dodao je Knežević.

On je rekao da je posljedica toga afera prisluškivanja u Specijalnom državnom tužilaštvu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije