fbpx
NaslovnicaCrna GoraGlušica nova predsjednica Upravnog odbora UCG

Glušica nova predsjednica Upravnog odbora UCG

Podgorica, (MINA) – Redovna profesorica Filološkog fakulteta Rajka Glušica jednoglasno je izabrana na funkciju predsjednika Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore (UCG).

Iz UCG su kazali da je glasanje za novog predsjednika uslijedilo nakon konstatacije prestanka funkcije dosadašnjeg predsjednika Upravnog odbora UCG Duška Bjelice, koji je na lični zahtjev podnio ostavku na tu funkciju.

“Konstatovan je i prestanak mandata generalnog sekretara Tijane Prelević, koja je na lični zahtjev podnijela ostavku, na poziciju na kojoj je bila izabrana 14. maja 2019. godine, na mandatni period od četiri godine”, kaže se u saopštenju.

Upravni odbor je na sjednici, bez rasprave, konstatovao da su Bjelici i Prelević prestale funkcije.

Iz UCG su kazali da je na predlog članova Upravnog odbora Budimira Aleksića, Vladimira Božovića, Milene Burić, Milijane Novović Burić i Rajke Glušice, donešena odluka o formiranju radnog tijela za finansije i investicije, a u cilju povećanja efikasnosti rada Upravnog odbora u ovom domenu.

Navodi se da će članovi tog radnog tijela biti Milijana Novović Burić, Ana Lalević Filipović i Milan Lakićević, Radenko Pejović i Miloš Knežević.

Upravni odbor UCG je danas, uz pozitivno mišljenje Senata i mišljenje Centra za unapređenje kvaliteta UCG, donio odluku kojom se usvaja Elaborat o opravdanosti osnivanja interdisciplinarnog doktorskog studijskog programa Održivi razvoj, Centra za doktorske studije na Univerzitetu.

Na sjednici je konstatovano da je Sektor za finansije UCG podnio Izvještaj o naplati školarine za studijsku 2020/2021. godinu sa stanjem na dan 15. decembra prošle godine.

“Data je saglasnost na Plan javnih nabavki Univerziteta za ovu godinu, prema predlogu rektora, koji je sačinio Sektor za finansije – Služba za finansije i javne nabavke u skladu sa obavještenjem koje obavilo Ministarstva finansija i socijalnog staranja”, dodaje se u saopštenju.

Razmotreni su i izvještaji Službe za unutrašnju reviziju, i to konačni izvještaji revizije ličnih primanja od sopstvenih sredstava, u toku 2019. godine, za zaposlene na Arhitektonskom i Pravnom fakultetu.

“Upravni odbor UCG upoznao sa Izvještajem Filološkog fakulteta UCG o realizaciji preporuka u vezi sa internom revizijom ličnih primanja od sopstvenih sredstava za zaposlene na Filološkom fakultetu u toku 2019. godine”, kaže se u saopštenju.

Najčitanije