NaslovnicaCrna GoraBrđanin: Nasilje nad ženama problem cijelog društva

Brđanin: Nasilje nad ženama problem cijelog društva

Podgorica, (MINA) – Nasilje nad ženama nije pojedinačni problem bilo koje institucije, već društva u cjelini, poručio je direktor Uprave policije Zoran Brđanin.

Iz policije su saopštili da je Brđanin, na događaju „Zajedno protiv nasilja nad ženama“ koji je organizovan u okviru kampanje „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“, poručio da crnogorsko društvo mora da shvati obim tog problema.

„Uprava policije je danas ovdje, ne samo kao institucija koja prva pruža zaštitu žrtvama, već i zato što, na ovaj način, moramo doprinijeti podizanju nivoa svijesti i ohrabrivanju žrtava da prijave nasilje”, rekao je Brđanin.

On je poručio da svi moraju da shvate da nasilje nad ženama nije pojedinačni problem bilo koje institucije, već društva u cjelini.

Policija će, kako je istakao, uvijek biti tu da pruži prvu pomoć, zaštiti žrtve i preduzme ono što je u njihovoj nadležnosti.

“Svi kao društvo moramo da shvatimo obim ovog problema. Mislim da smo na pravom putu, ne samo zbog događaja koji nas opominju nego zato što je to, nažalost, naša svakodnevica”, rekao je Brđanin.

On je pozvao sve koji sebe prepoznaju kao žrtvu rodno zasnovanog nasilja da, bez straha, podnesu prijavu.

“Mi ćemo naći način da ih zaštitimo”, poručio je Brđanin.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Sjutra besplatan ulaz u NPCG

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ulaz u nacionalne parkove biće sjutra besplatan, povodom državnog praznika Dana...