fbpx
NaslovnicaCrna GoraCrna Gora zemlja plemenitih ideala

Crna Gora zemlja plemenitih ideala

Podgorica, (MINA) – Crna Gora je zemlja plemenitih ideala, gdje se i teške borbe vode snagom volje, pameću i hrabrošću, poručio je politički direktor Demokratske partije socijalista (DPS) Branimir Gvozdenović povodom 13.jula – Dana državnosti.

On je rekao da je 13. jul dan koji slave sa ponosom i zahvalnošću precima koji su hrabro izvojevali dvije istorijske pobjede.

“Pobjedu 1878. godine kada je Crna Gora dobila međunarodno priznanje, i pobjedu1941. godine koja je zadivila čitav svijet pokazujući čvrstinu našeg karaktera i slobodarstva”, kazao je Gvozdenović.

Kako je naveo, generacije vođene idejom o državnosti i plamenom Trinaestojulskog ustanka predale u amanet vječnu vatru slobode, koja je dodatno rasplamsana obnovom nezavisnosti.

“Vratili smo nacionalno dostojanstvo i državni subjektivitet, potvrđujući da je Crna Gora zemlja plemenitih ideala, gdje se i teške borbe vode snagom volje, pameću i hrabrošću”, istakao je Gvozdenović.

On je dodao da će u današnjem vremenu punom raznih izazova, dati adekvatne odgovore, vodeći se ništa manje snažnom voljom i uvjerenjem u pobjede, sa imperativom očuvanja, prije svega, zdravlja, kao i svih tradicionalnih vrijednosti.

On je građanima Crne Gore čestitam 13. jul, Dan državnosti uz apel da se svi pridržavaju propisanih mjera i preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela, kako bi čuvali i svoje i zdravlje svojih najbližih.

Najčitanije