fbpx
NaslovnicaCrna GoraBorovinić Bojović: Amfilohije na invazivnoj ventilaciji, stanje ozbiljno

Borovinić Bojović: Amfilohije na invazivnoj ventilaciji, stanje ozbiljno

Podgorica, (MINA) – Zdravstveno stanje Mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija je ozbiljno, intubiran je i postavljen na mod invazivne ventilacije, kazala je načelnica pulmološke klinike Кliničkog centra Crne Gore, Jelena Borovinić Bojović.

Kako je saopšteno iz Mitropolije crnogorsko-primorske, Borovinić Bojović je za njihov portal, nešto poslije ponoći, rekla da se Amfilohijevo zdravstveno stanje u četvrtak naglo pogoršalo.

To se, kako je pojasnila, dogodilo zbog razvijanja pneumomediastinuma, kao posljedice obostrane difuzne upale pluća uzrokovane koronavirusom na koji je mitropolit negativan već deset dana, kao i zbog dugotrajne oksigene terapije.

Borovinić Bojović je kazala da je, nakon urađenog skenera pluća i plućnih arterija i napredovanja respiratorne insuficiencije, Amfilohije intubiran i postavljen na mod invazivne ventilacije, na kojem se i trenutno nalazi.

„Stanje je ozbiljno, uključen je kompletan ljekarski tim i pratimo neprekidno sve parametre. Hemodinamitski je stabilan i borimo se da tako i ostane“, rekla je Borovinić Bojović.

Najčitanije