fbpx
Naslovnica Crna Gora Besplatan internet za omladinske klubove i centre

Besplatan internet za omladinske klubove i centre


Podgorica, (MINA) – Ugovor za projekat Internet za mlade u omladinskim klubovima i centrima, kojim se obezbjeđuje besplatan internet u omladinskim klubovima i centrima širom Crne Gore, potpisan je danas.

Ugovor su potpisali Telenor fondacija i Unija srednjoškolaca, u partnerstvu sa Ministarstvom sporta.

Kako cu ocijenili iz Telenora, obezbjeđivanjem interneta koje će mladi koristiti besplatno u prostorijama omladinskih klubova i centara, omogućiće mladima jednostavniji pristup informacijama koje će im koristiti u svakodnevnom životu, obrazovanju, periodu tranzicije od završetka školovanja do pronalaženja posla, prilikom zaposlenja.

„Takođe želimo da podstaknemo i one mlade koji do sada nijesu bili aktivni u svojoj zajednici da učestvuju u programima koje pomenuti klubovi i centri nude“, navodi se u saopštenju kompanije.

Projekat su predstavili ministar sporta Nikola Janović, generalna direktorica Telenora Crne Gore Sandrom Štajner i generalni sekretar Unije srednjoškolaca Jovan Bojović.

Prema riječima Janovića, Ministarstvo sporta aktivno radi na kreiranju novih mogućnosti za mlade u cilju poboljšanja njihove informisanosti i realizaciji aktivnosti koje će im omogućiti kvalitetnije provođenje slobodnog vremena.

„Smatramo da su omladinski klubovi i centri jedan od ključnih infrastrukturnih mehanizama za unapređenje učešća mladih, razvoj životnih vještina i jačanje društvenog uticaja“, kazao je Janović.

On je rekao da su u proteklom periodu finansijski podržali otvaranje omladinskih klubova u Tivtu, Budvi, Pljevljima, Beranama, Mojkovcu, Ulcinju, Cetinju, Tuzima, tri omladinska kluba i omladinski centar u Podgorici.

„U cilju njihovog boljeg funkcionisanja Ministarstvo sporta i Unija srednjoškolaca će, uz finansijsku podršku Telenor fondacije, obezbijediti besplatan internet svim mladima koji posjećuju ove prostore“, kazao je Janović

Štajner je kazala da mladi u Crnoj Gori svakodnevno koriste internet za komunikaciju, pristup društvenim mrežama i traženje informacija.

„Time što smo im u omladinskim centrima obezbijedili besplatan pristup internetu željeli smo da ih podstaknemo da tehnologiju koriste i za učenje i unapređenje znanja i vještina, koje će im biti sve potrebnije u digitalnom dobu“, kazala je Štajner.

Bojovć je rekao da je zadovoljan što njegova organizacija ima kontinuiranu saradnju sa Ministarstvom sporta i što je ostvarila saradnju sa Telenor fondacijom.

On je istakao da, osim što će se ovim projektom obezbijediti besplatan internet za omladinske klubove i centre, biti realizovano i niz edukativnih radionica o internet pismenosti mladih.

Najčitanije