fbpx
NaslovnicaCrna GoraAnimiraće dijasporu da pomogne nikšićkom Dnevnom centru

Animiraće dijasporu da pomogne nikšićkom Dnevnom centru

Podgorica, (MINA) – Uprava za dijasporu nastojaće da animira predstavnike crnogorske dijaspore kako bi pomogli i omogućili dalji nesmetani rad nikšićkog Dnevnog centra Defendologija, saopšteno je prilikom posjete predstavnika Uprave tom centru.

Direktor Uprave Predrag Mitrović i pomoćnik direktora Ivan Jovović posjetili su Dnevni centar za djecu i porodicu Defendologija, koji funkcioniše u okviru istoimenog Centra za bezbjednosna, sociološka i kriminološka istraživanja Crne Gore.

Iz Uprave su podsjetili da je Dnevni centar servis namijenjen djeci koja žive i rade na ulici ili su u riziku da to postanu.

Radi se, kako su naveli, o licenciranom servisu dječje i socijalne zaštite, jedinom te vrste u Crnoj Gori.

„Mitrović i Jovović razgovarali su sa predstavnicima ove nevladine organizacije koja već duže vrijeme pokušava da izgradi savremeni centar za djecu sa problemima u ponašanju jer su ostali bez prostora u kome rade ali i modelima pomoći i buduće saradnje“, kaže se u saopštenju.

Mitrović je podsjetio da su na humanitarnom prijemu krajem prošle godine, koji je u Minhenu organizovalo odruženje „DeMonte“, prikupljena značajna sredstva za izgradnju kapaciteta Dnevnog centra.

On je kazao da se nada da će to udruženje uspjeti da pribavi nedostajuća sredstva kako bi uspjelo da implementira planirane programe od značaja za podršku djeci i mladima kojima je pomoć potrebna, kao i za njihovo pravilno usmjeravanje ka zdravim stilovima života.

„Uprava za dijasporu nastojaće da animira predstavnike crnogorske dijaspore kako bi pomogli i omogućili dalji nesmetani rad Dnevnog centra“, rekao je Mitrović.

Kako je naveo, crnogorska udruženja u dijaspori se rado odazivaju na pozive za podšku i pomoć udruženjima i pojedinicima u Crnoj Gori.

„A Uprava za dijasporu će i dalje biti pouzdan partner ovakvih vidova saradnje, posebno kada se radi o projektima od kojih će koristi imati djeca i mladi“, poručio je Mitrović.

Najčitanije

Razgovarali o boravišnoj taksi i suzbijanju sive ekonomije

Cetinje, (MINA-BUSINESS) – Predstavnici Nacionalne i lokalnih turističkih organizacija održali su prvi u nizu...