NaslovnicaCrna GoraAbazović izdao zajedničku ideju bolje i pravednije Crne Gore

Abazović izdao zajedničku ideju bolje i pravednije Crne Gore

Podgorica, (MINA) – Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović izdao je ideju bolje i pravednije Crne Gore, kazao je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović.

Koalicija Crno na bijelo je u srijedu podnijela Skupštini inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi, koju je potpisao 31 poslanik.

Stijović je, u pismu, upitao Abazovića šta smatra da je etički u tom postupku i da li je ucijenjen.

“Ako nijesi ucijenjen, reci šta je da te zaštitimo, jer tvoji postupci nijesu logični”, naveo je Stijović.

On je istakao da, šta god da je u pitanju, nije vrijedno obraza, jer Abazović, kako je naveo, nije izdao samo Vladu i narod, nego sve njih i posebno čovjeka koji mu je vjerovao, dao slobodu, koji ga je cijenio i kome je bio prvi saradnik.

“Najtragičnije od svega je to što si izdao zajedničku ideju bolje i pravednije Crne Gore”, rekao je Stijović.

Stijović je kazao da Abazović to radi kada je izglasan budžet i kada su postavili temelje za oporavak Crne Gore i ekonomski napredak, kada je dogovoren tekst Temeljnog sporazuma i samo je ostalo da se potpiše, svjestan da je Vlada pokrenula sjajne ideje koje su spremne za realizaciju, a za dobro naroda.

On je upitao da li to znači da je Abazović dugo planirao i čekao trenutak da uzme ideje i uspjehe, i kome ih nosi.

“Rušenjem ove Vlade u toku najžešće borbe protiv organizovanog kriminala šalješ poruku “relaksirano” svima koji su decenijama uništavali naše rijeke i šume, zloupotrebljavali fondove, istovarali tone “banana” i drugog “ljekovitog bilja” i svima koji su sistematski uništavali našu državu”, naveo je Stijović.

Kako je kazao, nameće se pitanje da li je nakon suočavanja sa razmjerama višedecenijskog uništavanja države i svim opstrukcijama sa kojima se nose, Abazović ipak odustao od zajedničke borbe.

Stijović je kazao da inicijativa podrazumijeva da Abazović nije bio zadovoljan radom Vlade, a da se do juče hvalio rezultatima njenog rada i koristio ih za ličnu promociju.

“Sam si rekao da manjinska Vlada neće donijeti nikakvu novu vrijednost osim političku. Zar ne smatraš da narodu Crne Gore treba više ekonomije, a manje politike i podjela”, naveo je Stijović.

On je ocijenio da taj čin predstavlja izdaju temelja borbe za zdravu, pravednu i bolju Crnu Goru.

“Mnogo je hrabrosti potrebno u borbi za ove vrijednosti, a s obzirom na to da ti više ne želiš da se boriš onda je etički da podneseš ostavku”, rekao je Stijović.

Kako je naveo, Abazović bi prije nego bilo ko drugi trebao znati kako prolaze stranke koje izdaju narodnu volju.

“Nadam se da si svjestan odgovornosti za posljedice koje ovaj tvoj postupak može izazvati”, zaključio je Stijović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije