Naslovnica Covid19 Registrovano 187 novopozitivnih, preminula jedna osoba

Registrovano 187 novopozitivnih, preminula jedna osoba

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori je u protekla 24 sata od posljedica koronavirusa preminula jedna osoba, a potvrđeno je 187 novih slučajeva infekcije, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Navodi se da su laboratorije Instituta od posljednjeg presjeka završile PCR analizu 638 uzoraka na novi koronavirus, među kojima je otkriveno 187 novopozitivnih.

Novopozitivni su upućeni na testiranje iz Podgorice 69, Berana 33, Rožaja 23, Pljevalja 13, Nikšića i Bijelog Polja po 12, Budve sedam, Kotora šest, Andrijevice četiri, Bara, Cetinja i Tivta po dva, Plava i Kolašina po jedan.

“Od posljednjeg presjeka prijavljen je jedan smrtni ishod kod kovid pozitivnog pacijenata iz Pljevalja, rođenog 1944. godine a koji je liječen u Kliničkom centru Crne Gore”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da ukupan broj smrtnih slučajeva povezanih sa COVID-19 infekcijom od početka juna iznosi 125, a od početka godine 134.

Iz IJZ su kazali da je prijavljen oporavak kod 132 pacijenta.

“U toku je statistička i epidemiološa obrada rezultata uzoraka koji su poslati na laboratorijsku obradu u Njemačku. Trenutno se radi uparivanje laboratorijskih šifara – barkodova sa imenima pacijenata kao i unošenje rezultata u laboratorijski informacioni sistem”, navodi se u saopštenju.

Iz IJZ su kazali da ukupan broj aktivnih slučajeva COVID19 u Crnoj Gori trenutno iznosi 2.635 ne uzimajući u obzir novopozitivne koji su dijagnostikovani u Njemačkoj i čija je statistička obrada u toku.

“Zbog velikog broja pristiglih rezultata, tokom sjutrašnjeg dana se očekuje dalji rast broja aktivnih slučajeva”, navodi se u saopštenju.

Od početka godine ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom je 7.898.

U Podgorici su trenutno aktivna 664 slučaja, Nikšiću 539, Beranama 444, Bijelom Polju 247, Rožajama 212, Baru 98, Pljevljima 92, Kotoru 53, Budvi 48, Ulcinju 44.

U Plavu su aktivna 43 slučaja, na Cetinju 38, Andrijevici 37, Tivtu 23, Mojkovcu 15, Herceg Novom devet, Tuzima osam, u Gusinju sedam i Kolašinu četiri.

Na Žabljaku, Petnjici i Danilovgradu aktivna su po tri slučaja, a u Plužinama jedan.

U opštini Šavnik nema oboljelih od COVID19.

Najčitanije