fbpx
NaslovnicaCovid19Procesuirano 16 osoba iz Tuzi zbog kršenja zabrane

Procesuirano 16 osoba iz Tuzi zbog kršenja zabrane

Podgorica, (MINA) – Podgorička policija procesuirala je 16 osoba iz Tuzi koje su prekršile mjeru zabrane napuštanja teritorije te opštine.

Iz Uprave policije je saopšteno da je samo tokom današnjeg dana devet osoba prekršilo tu mjeru.

„Policija je, u srijedu i danas, zatekla u podgoričkim naseljima Zeta i Konik 16 osoba koje imaju prebivalište na teritoriji Tuzi. Oni su na taj način prekršili zabaranu i protiv njih su podnijete krivične prijave“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su krivične prijave podnijete protiv N.R. (22), F.M. (67), L.M. (54), R.N. (25), M.N. (55), I.A. (23), S.Š. (20), A.K. (26), A.Lj. (46) i V,Lj. (38), zbog sumnje da su počinili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Krivične prijave su podnijete i protiv D.G. (60), V.G. (60), G.P (31), D.L. (49), O.G. (38) i E.B. (28), zbog istog krivičnog djela.

Dodaje se da su te osobe upozorene i ispraćene na adresu prebivališta.

„Policija svakodnevno kontroliše poštovanja privremenih mjera o sprječavanju širenja koronavirusa. Svi raspoloživi kapaciteti Upave policije su danonoćno angažovani na ovim zadacima i u ovoj misiji biće istrajni jer je zdravlje građana prioritet svih nas“, navodi se u saopštenju.

Kako su kazali, policija će od danas, pored blokada puteva i redovnog patroliranja, nadgledati i snimati Tuzi dronom iz vazduha.

„Na ovaj način pokriveni su svi alternativni putevi i područja koja se graniče sa Tuzima, kako bi se evidentirala i procesuirala eventualna kršenja mjere zabrane građanima i izlazak iz objekata stanovanja i sa teritorije te opštine“, kaže se u saopštenju.

Najčitanije